Tenisz
Fucsovics Márton

Cselgáncs: „Sikerült a formaidőzítés” – Tóth Krisztián

Publikálva: 2021.06.09 Frissítve: 2021.06.09 Cselgáncs

Elkezdődött a budapesti judo világbajnokság. Az MTK Budapest színeiben szerdán Tóth Benedek (81 kg), csütörtökön pedig Tóth Krisztián (90 kg) lép tatamira. Utóbbi versenyző osztotta meg velünk gondolatait a versennyel kapcsolatban.

– Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, készen állunk arra, hogy az egyik legjobb formánkat hozzuk a vb-re. Ez egyfajta főpróba lehet a játékok előtt, kíváncsi vagyok, mit hoz a csütörtöki nap. Nincs izgalom amiatt bennem, hogy Budapesten rendezik az eseményt; nekem általában jól szoktak sikerülni az itthoni versenyek, reméljük, hogy ez most sem lesz másképp. Kifejezetten szeretek Magyarországon szőnyegre lépni, örülök neki, hogy nem kell sokat utaznunk a megmérettetés előtt, főleg ebben a pandémiás helyzetben – mondja Tóth Krisztián.

A cselgáncsozóknak idén a pandémia miatt egyedülállóan sűrű beosztással kellett megbirkózniuk, hiszen az Európa-bajnokság, a pesti vb és az olimpia néhány hét különbséggel kerül megrendezésre.

– Ebben a kivételes programban is sikerült a formaidőzítés, ezzel elégedett vagyok. Minden dzsúdós ebben a helyzetben van, ezzel a beosztással kell megküzdeni; nem egyszerű feladat, de ez csak jobb versenyzővé tesz mindenkit. Bízom benne, hogy a korábbi versenyeken mutatott formám kitart a következő két megmérettetésen is.

Krisztián számára szerencsére az olimpiai kvóta szempontjából már nem számít a budapesti eredmény.

– Természetesen ez óriási előny és megnyugvás. Szinte a kiemelés is biztos, így szerencsére nem kell pengeélen táncolni, izgulni az eredmények miatt. Minden edzésen próbáltam száztízszázalékot tenni a munkába, ettől függetlenül úgy tekintek csütörtökre, mint edzőnap az olimpia előtt, ami a felkészülést szolgálja. Nekem is nagyon fontos a világbajnokság, a célkeresztben viszont az olimpia van.

Tóth Krisztián az első kört erőnyerőként kihagyja, a második fordulóban a kirgiz Erlan Sherov és a lengyel Sebastian Oldak összecsapásának győztesével találkozik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!