Kézilabda
Szőke Szonja

Cselgáncs: „Az olimpiai érem más dimenzió” – Pánczél Gábor

Publikálva: 2021.12.31 Frissítve: 2021.12.30 Cselgáncs

Pánczél Gábort, klubunk cselgáncsszakosztályának vezetőedzőjét kérdeztük a 2021-es esztendővel kapcsolatban.

Nem lehetnek elégedetlenek az MTK Budapest cselgáncsszakosztályának tagjai a 2021-es évükkel: dzsúdókáink halmozták a szebbnél szebb eredményeket, ami egyéni és csapatszintű elismeréseket hozott magával – utóbbi esetében egyesületünk az év legeredményesebb klubja címet is bezsebelte. Érthető tehát, hogy a vezetőedző, Pánczél Gábor örömmel tekint vissza a nemsokára magunk mögött hagyott esztendőre, amellyel kapcsolatban elsőként – az idén vb és Eb harmadik helyet is szerző – Tóth Krisztián olimpiai bronzérme ugrik be számára.

– Egészen más érzés olimpiai éremmel edzősködni, mint anélkül. A különböző világversenyek is hozzák magukkal az eufórikus érzést, de azok egy idő után enyhülnek, helyükre kerülnek. Az ötkarikás játékokon szerzett medál egészen más dimenzió, a mai napig feltölt, és ugyanolyan érzést idéz elő bennem, mint a megszerzése pillanatában. Volt rajtunk nyomás, de jól sikerült az esemény – idézi fel az év legszebb dzsúdós pillanatát Pánczél, aki az éremkollekcióját ezzel teljessé tevő Krisztiánra is kitér. – A játékok után megszületett a gyermeke, ami miatt a munkát jóval visszább fogta, de ez teljesen érthető. Ettől függetlenül maximálisan támogatta a fiatalokat, akik sokat köszönhetnek neki. Januártól újra száz százalékon fog pörögni, és készülni fog a következő olimpiai ciklusra. Úgy látom, hogy nagyon motivált, fizikailag és mentálisan is jó állapotban van.

Az említett fiatalok, a „következő generáció” sem tétlenkedett, a még mindig utánpótláskorú Tóth Benedek, Gőz Roland és Rajkai Róbert is szállított szép eredményeket.

– Robi Grand Prix-érme fontos momentum volt, ahogy Bebe teljesítménye is az utóbbi évek legnehezebb U23-as Európa-bajnokságán, amely szintén medált ért. De említhetném Roli szereplését is a korosztályos kontinensviadalon, aki a csalódást keltő egyéni produkció után tudott a csapatversenyben visszajönni. Van egy feltörekvő fiatalság, akik egymás partnerei. A természetes rivalizálás mellett mindig segítik a másikat, ami mindenképpen előnyükre válik – emeli ki a lényeget az év felnőtt férfi dzsúdóedzőjének választott szakember. – Az alsóbb korosztályokban is több olyan emberünk van, akik hordozzák magukban a potenciált. A juniorok, az ifik, a serdülők és a diákok is bíztatóan szerepeltek a 2021-es évben, a férfivonal szépen feltöltődött, a női viszont további erősítésre szorul; remélhetőleg az új teremben számos nemzetközi szintű dzsúdóst tudunk majd felépíteni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!