Karate
Sterck Laura

Cselgáncs: Tóth Krisztián is indul Jeruzsálemben

Publikálva: 2022.12.12 Frissítve: 2022.12.11 Cselgáncs

A Nemzetközi Judo Szövetség közzétette a december 20-án rajtoló jeruzsálemi World Judo Masters indulóinak listáját. A névsorban kilenc magyar dzsudós is szerepel, végül heten utaznak közülük Izraelbe.

A sportág gálaversenyét 2010-ben hívták életre, azóta két kivétellel minden esztendőben megrendezték. 2014-ben egy visszalépés miatt kellett ilyen döntést hozni, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány húzta keresztül a számításokat. Kezdetben minden súlycsoportban a legjobb tizenhat judós kapott rá meghívást, 2019 óta azonban már a súlykategóriák legjobb harminchat sportolója, valamint a házigazda, esetünkben Izrael két képviselője is tatamira léphet a Mesterek Tornáján. Vagyis amolyan mini világbajnokságnak lehetünk szemtanúi!

A ranglista helyezések alapján kilenc indulónk lehetne de Braun Ákos női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Karakas Hedvig és Varga Brigitta ezúttal nem tart a többiekkel. Hét versenyzőnkért szoríthatunk tehát karácsony előtt, tatamira lép Ungvári Attila (81 kg, Győri AC, 11. a világranglistán), Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest, 8.), Vég Zsombor (100 kg, Ceglédi VSE, 22.), Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE, 19.), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE, 3.), Özbas Szofi (63 kg, BHSE, 11.) és Gercsák Szabina (70 kg, DVTK, 36.).

Az olimpiai kvalifikációs pontokat adó World Masters eseményeit az online közvetítéseken keresztül vagy a Sport Televízió programján követhetik az érdeklődők.

Forrás: judoinfo.hu
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!