Atlétika
Szabó Beatrix

Cselgáncs: Tóth Krisztián, Gőz Roland és Rajkai Róbert is az Eb-keretben

Publikálva: 2022.04.06 Frissítve: 2022.04.06 Cselgáncs

Tizenegy fős magyar válogatott készülhet az április 29-én rajtoló szófiai Európa-bajnokságra, amennyiben a névsorra a Magyar Judo Szövetség elnöksége is áldását adja. Az MTK Budapest versenyzői közül három került be a keretbe.

Az MJSZ versenysport bizottságának keddi ülésén terjesztette elő a magyar Eb-csapat névsorát a háromfős szakmai vezérkar, Murakami Kijosi, technikai igazgató, Ungvári Miklós, férfi és Braun Ákos, női szövetségi kapitány. A férfiaknál hat, a hölgyeknél öt dzsúdós készülhet a szófiai eseményre.

A magyar szövetség nemenként kilenc-kilenc, vagyis összesen tizennyolc versenyzőt indíthatna a szabályok szerint, de a jelenlegi szakvezetésnek nem célja teljesen feltölteni a létszámot, ez magyarázza, hogy Szófiában hat súlycsoportban (férfi 60, 66 és 73, illetve női 48, 78 és +78 kg) nem lesz magyar induló.

A magyar válogatott tagjai közül öten álltak már Európa-bajnoki dobogón, Karakas Hedvig mérlege egy arany-, egy ezüst- és két bronz, Tóth Krisztián egy ezüst- és két bronz-, Ungvári Attila két bronz-, Pupp Réka és Gercsák Szabina pedig egy-egy bronzérmet szerzett eddig a legrangosabb európai viadalon. Krisztián a tavalyi Eb-n, Lisszabonban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A 90 kilogrammosok között induló Tóth Krisztián mellett klubunkból Gőz Rolandnak is szoríthatunk a kategóriában, míg Rajkai Róbert a 81 kg-osok mezőnyében bizonyíthat. Legutóbb mindhárman az antalyai Grand Slam-tornán álltak tatamira; Rajkai az első körben kikapott, Gőz két meccset nyert, Tóth pedig bronzéremmel térhetett haza.

A magyar Eb-csapat:

FÉRFIAK
81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), Rajkai Róbert (MTK Budapest)
90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Gőz Roland (MTK Budapest)
100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
NŐK
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE)
57 kg: Kovács Kitti (BHSE)
63 kg: Özbas Szofi (BHSE), Karakas Hedvig (BHSE)
70 kg: Gercsák Szabina (DVTK)

Forrás: judoinfo.hu / IJF

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!