Taekwondo
Salim Sharif

Cselgáncs: Tóth Krisztián februárban tér vissza

Publikálva: 2022.01.28 Frissítve: 2022.01.30 Cselgáncs

Klubunk olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozója, Tóth Krisztián az M1 aktuális csatornájának beszélt a válogatott körüli változásokról, az új szabályokról, valamint visszatéréséről.

Nekem ez a harmadik hetem, még nem érzem annak a hatását, hogy új kapitányok vannak, azt már látom, hogy az új japán szakmai igazgató, Murakami Kijosi teljesen más iskolát képvisel ahhoz képest, amit eddig tanultunk. Ez bezavarhat pár embernél, de szerintem pozitív dolog, majd a versenyek megadják a visszajelzést – jelentette ki a 27 éves sportoló, aki a jövő héten, Párizsban kezdi meg a nemzetközi szezont, egyelőre 100 kilogrammban.

Még nem fogytam vissza 90 kilóra, de a 2024-es olimpián majd újra a régi súlycsoportomban tervezek szerepelni. Ami a tokiói játékok után bevezetett szabályváltozásokat illeti, engem ezek mindig zavarnak, nehéz hozzászokni a változásokhoz. Vettek ki technikákat, nagyobb ruhák jönnek, lehet két kézzel fogást bontani, de szerencsére bennünket változatosan és színesen próbálnak megtanítani dzsúdózni, így azért marad merítés – tette hozzá Krisztián, akinek tavaly megszületett a második gyermeke.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!