Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Cselgáncs: Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett a török Grand Slamen (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.04.03 Frissítve: 2021.04.03 Cselgáncs

Csak a döntőben tudták megállítani egyesületünk cselgáncsozóját, aki ezzel a kvalifikációs ranglistán a hetedikről a harmadik helyre lépett előre.

A hétvégén, a törökországi Antalyában rendezték meg a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenysorozatának következő állomását. Szombaton, a 90 kilogrammosok között Tóth Krisztiánnak szurkolhattunk, akinek már az ötkarikás játékok miatt nem kellett aggódnia, hiszen korábban bebiztosította helyét a tokiói ötkarikás játékokon.

Krisztián az első körből erőnyerőként került tovább, majd a második fordulóban magabiztosan győzte le a török Cimen Recepet.

A harmadik körben üzbég ellenfelét nagy küzdelemben verte meg, ezzel bejutott a nyolc közé.

A negyeddöntőben a cseh David Klammert sem tudta megállítani Krisztiánt, aki ezzel bejutott a négy közé.

Az elődöntőben ismét hazai dzsúdós állt klubunk kiválóságával szemben, de ezúttal is mi jöttünk ki jól a magyartörök párharcból.

A finálé rendkívül szoros összecsapást hozott Krisztián és Marcus Nyman között, ám a hajrában a lépés a svéd sportolónak jött ki jobban, így az MTK Budapest cselgáncsozója ezüstérmet nyert. Tóth Krisztián Antalyában megszerezte pályafutásának huszonharmadik World Tour-érmét, igen szépen csillogó és sokat érő Grand Slam-ezüstöt, amellyel a kvalifikációs ranglistán a hetedikről a harmadik helyre ugrott előre.

Pénteken, a 81 kilogrammosok között Tóth Benedek az első körben Nicholas Chilard ellen diadalmaskodott, ám a második körben Robin Pacek búcsúztatta.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!