Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: Tóth Krisztián ezüstérmes a tel-avivi Grand Slam-versenyen

Publikálva: 2023.02.18 Frissítve: 2023.02.18 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes kiválóságunk, Tóth Krisztián (-90 kg) először szerzett érmet Grand Slamen a tavaly júniusi, tbiliszi GS-viadalon nyert ezüstje óta, ezzel pedig nagyon értékes pontokat gyűjtött az olimpiai kvalifikációs időszakban.

Az MTK Budapest első számú cselgáncsozója, Tóth Krisztián kiemeltként a legjobb 32 között kezdett a -90 kilósok mezőnyében Tel-Avivban. Nyitányként az Európa-bajnok és vb-bronzérmes, svéd Marcus Nyman várt versenyzőnkre; Krisztián nagy csatában, hosszabbításban vazarival győzte le riválisát. Ezután a dél-koreai Li Szungo következett, az ázsiai három intést is begyűjtött a négy perc alatt, így végül leléptették, és Tóth jutott tovább. Pánczél Gábor tanítványát a pánamerikai bajnokság második, brazil Rafael Macedo sem tudta megállítani a negyeddöntőben – Krisztián ismét hosszabbításban nyert. A döntőbe jutásért maratoni összecsapás következett a vb-ezüstérmes és pánamerikai bajnok, kubai Ivan Felipe Silva Morales ellen. A mintegy hét és fél percig tartó ütközetből – ipponnal – klubunk dzsúdósa került ki győztesként (immár a harmadik hosszabbításos meccsét nyerte).

A fináléban végül az Eb-ezüstérmes, első kiemelt georgiai Beka Gviniasvili túl nagy falatnak bizonyult: Krisztián két vazarival alulmaradt. Ugyanakkor ezzel együtt is remek napot zárt Tóth Krisztián, hiszen pályafutása ötödik ezüstjét nyerte Grand Slam-versenyen, és rendkívül fontos pontokat zsebelt be a párizsi olimpiai kvóta megszerzéséhez.

(A kép forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!