Kézilabda
Andróczki Flóra

Cselgáncs: Tóth Krisztián bronzérmes az antalyai Grand Slamen (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.04.03 Frissítve: 2022.04.03 Cselgáncs

Az MTK-s dzsúdósok közül Gőz Roland, Rajkai Róbert és Tóth Krisztián mérette meg magát az antalyai Grand Slam-tornán, utóbbi a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 90 kilogrammosok kategóriájában.

Április 1. és 3. között a törökországi Antalya adott otthont a cselgáncsozók Grand Slam-versenyének, melyre 65 ország 538 sportolója nevezett. A népes mezőnyben tizenhárom magyar dzsúdósnak, köztük három MTK-s versenyzőnek szurkolhattunk: klubunkat az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián, Gőz Roland és Rajkai Róbert képviselte.

A szereplést szombaton utóbbi kezdte meg a 81 kilogrammosok kategóriájában, a verseny azonban az első mérkőzés után véget ért számára, miután a francia Nicolas Chilardtól kapott ki a golden score-ban.

Vasárnap a két 90 kilós indulónk, Gőz Roland és Tóth Krisztián lépett a tatamira. Előbbi győzelemmel kezdett a tajvani Csang ellen, kevesebb mint egy perccel az összecsapás kezdete után jól támadott lábbal, így sikerült ipponnal befejeznie azt.

A második körben a brazil Gomes ellen lekopírozta a Csang elleni produkcióját Roli, nagyjából 40 másodperc elteltével hasonló manőverrel küldte a szőnyegre ellenfelét, ismét ippont ünnepelhetett.

Ezt követően a kanadai Krieber Gagnonnal nézett farkasszemet: amennyire röviden alakult az első két fellépés, annyira hosszan a harmadik, óriásit küzdött Roli, nem is tudták befejezni a meccset a hosszabbítás előtt. A golden score negyedik percébe lépve azonban Gőz a harmadik shidóját is megkapta, így véget ért számára a törökországi megméretés.

Tóth Krisztiánnak kiemeltként nem kellett tatamira lépnie az első körben, a másodikban viszont már ő is becsatlakozott a küzdelmekbe. Kuusikkal először „vazarit cseréltek”, majd a ráadásban az észtet háromszor is megintették, így Krisz került a következő fordulóba.

Olimpiai bronzérmesünk következő ellenfelével még hosszabb ideig küzdött, Mosakhlishili Mamalashvilivel a ráadásban is közel négy percig dzsúdóztak, mire Krisztián földharcot követően vazarival el tudta dönteni találkozót.

Ezután már az elődöntőbe kerülésért csaphatott össze Tóth a kubai Silvával, a mérkőzés azonban a „rendes játékidőben” véget ért, Krisztián harmadik shidója után.

A vigaszágon a tavalyi antalyai eseményen egyaránt medált szerző versenyzők küzdöttek meg egymással: Krisz akkor ezüst-, míg ellenfele, Kochman bronzéremmel térhetett haza. Dzsúdósunk két perc után már két figyelmeztetést is kapott, így vigyáznia kellett, hogy ne gyűjtse be a harmadikat is; ezt sikerült elkerülnie, a hosszabbításban pedig az izraelit büntették meg háromszor, így Krisztián készülhetett a bronzmeccsre.

A bronzéremért Jesper Sminket kellett felülmúlnia Krisznek, és legnagyobb örömünkre sikerrel járt: mindkét versenyző begyűjtött két figyelmeztetést, ám amikor már mindenki a golden score-ra készült, a hollandot ismét büntették, ami azt jelentette, hogy Krisz harmadik lett, így pedig már neki van a legtöbb Grand Slam-érme (10) a magyar dzsúdósok között.

Krisztián bronzmeccse az első a videóban, a 3. percnél kezdődik:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!