Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: csütörtökön kezdődik a taskenti világbajnokság

Publikálva: 2022.10.05 Frissítve: 2022.10.05 Cselgáncs

Tóth Krisztián (90 kg) képviseli klubunk színeit a csütörtökön rajtoló, üzbegisztáni cselgáncs-világbajnokságon. Kiválóságunk trénerét, szakosztályunk vezetőedzőjét, Pánczél Gábort kérdeztük a várakozásokról.

Október 6. és 13. között Üzbegisztán fővárosa, Taskent ad otthont az idei felnőtt cselgáncs-világbajnokságnak, az olimpiai kvalifikációs időszak 2022-es legfontosabb állomásának. A magyar válogatott 11 fős versenyzői csapattal vesz részt a vb-n, köztük az MTK Budapest olimpiai bronz- és vb-ezüstérmes klasszisával, Tóth Krisztiánnal a soraiban. A 90 kilósok között induló Tóth jó formában várhatja a viadalt – állítja Pánczél Gábor, dzsúdósunk edzője, korábbi szövetség kapitány.

– Mivel Krisztián hétfőn fog tatamira lépni, így csak holnap, csütörtökön utazik el Taskentbe. Az edzésmunkáját látva abszolút jó állapotban vághat neki a vébének, de mint tudjuk, ez a mi sportágunkban sokszor semmit sem jelent. A legjobb formában lévő versenyző is hibázhat, és nagyon gyorsan véget érhet a szereplése, illetve a közepes formában lévő klasszisok is nagy eséllyel juthatnak el az éremcsatákig, szóval igencsak nehéz igazán jóslásokba bocsátkozni. Szerencsére a súlya rendben van, motivált is, és megy előre, ahogyan eddig is tette. Nyilvánvalóan, a tavalyi olimpiát követő hosszabb leállás után még nem nyerte vissza a csúcsformáját, de ez természetes, szépen lassan építi fel magát újra, és napról napra egyre jobb formába kerül – nyilatkozta Pánczél honlapunknak.

A tavalyi budapesti vb-n egyedüli magyar dobogósként Tóth Krisztián bronzérmet nyert, míg 2014-ben Cseljabinszkben ezüstéremmel zárt.

– Az elsődleges célunk, hogy Krisztián lehetőleg jusson el az éremmeccsekig. Ami leginkább az olimpiai kvalifikáció szempontjából lenne fontos, hiszen azzal elkezdené gyűjtögetni a pontokat a párizsi kijutáshoz, és mindjárt több száz pontot bezsebelne. Minden világversenyen nyert már érmet, a vb-ken és az Eb-ken többet is, szóval nem könnyű ilyenkor már új szakmai kihívást keresni, de persze mindent megtesz majd, hogy ismét dobogóra álljon. Egyáltalán nincs rajta plusz nyomás vagy bármiféle eredménykényszer, egyszerűen csak az aktuális legjobbját nyújthatja, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!