Kézilabda
Török Lilly

Cselgáncs: Tóth Benedek hetedik lett a győri European Open-versenyen

Publikálva: 2024.02.11 Frissítve: 2024.02.11 Cselgáncs

Az U23-as Eb-bronzérmes sportolónk, Tóth Benedek (-81 kg) három győzelemmel és két vereséggel hetedik helyen végzett a győri olimpiai kvalifikációs nemzetközi versenyen.

Az eredetileg tervezett öt indulónk helyett végül vasárnap csak négy cselgáncsozónk lépett tatamira a győri European Open-viadalon, miután az egyik legnagyobb hazai favorit, az Egyetemi Világjátékokon aranyérmes, U23-as Európa-bajnok Gőz Roland – aki első kiemelt lett volna a -90 kilogrammosok mezőnyében – betegség miatt visszalépett a küzdelmektől.

Mindezek után kizárólag a -81 kilósok versenyére kellett fókuszálnunk, ugyanis négy versenyzőnk is szerepelt ebben a súlycsoportban. Közülük az U23-as Eb- és korosztályos vb-bronzérmes Tóth Benedek teljesített a legjobban: a szerb Velimir Kosovicsot, a brit Lachlan Moorheadet és a szlovén Nace Herkovicot is legyőzte, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Pánczél Gábor tanítványa a negyeddöntőben sajnos nem bírt a későbbi döntős, osztrák Bernd Faschinggal, majd a vigaszágon a svájci Loic Gerosával szemben is alulmaradt, így a hetedik helyen fejezte be a versenyt. Tóth Benedek két hét múlva a varsói European Openen folytatja a szezont.

Tóth Botond egy-egy győzelemmel és vereséggel zárt, ezzel a legjobb 16 között búcsúzott – szintén az osztrák Fasching állította meg őt is. Demeter Marcell és Demeter Bendegúz egyaránt a második fordulóban esett ki.

(Kiemelt kép forrása: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!