Atlétika
Vári Péter

Cselgáncs: öt érmet szereztek klubunk dzsudokái az U23-as országos bajnokságon

Publikálva: 2021.10.16 Frissítve: 2021.10.16 Cselgáncs

Az MTK Budapest dzsúdósai két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a ceglédi U23-as országos bajnokságon.

Tíz cselgáncsozó képviselte klubunkat az U23-as országos bajnokságon. A ceglédi Ungvári Miklós Judo Központban tartott eseményen, a tavalyi éremterméshez képest sikerült javítani az MTK Budapest versenyzőinek: bár a szám megegyezik (5), a medálok színe nem. Míg a 2020-as versenyen egy ezüst mellé négy bronzot sikerült szerezni, addig most aranyérem került Gőz Roland (100 kg) és Rajkai Róbert (81 kg) nyakába is, Kalász Ádám (66 kg) ezüstérmes lett, míg Tóth Benedek és Alacsony Levente a 90 kilogramm bronzait vihette haza. Nem csoda tehát, hogy elégedetten értékelt szakosztályunk vezetőedzője, Pánczél Gábor.

– Kalász Ádám nagyon szépen dolgozott, megérdemelten lett második a kategóriájában. A döntőben idősebb, rutinosabb, jó napot kifogó ellenféllel szemben maradt alul. Szintén a 66 kg-osok között a testvére, Ákos hajszállal maradt le a harmadik helyről, picit elfogyott az utolsó meccsére. Gábor Áron most váltott súlycsoportot, ennek megfelelően »betonfalba« ütközött – megérezte a 60 és 66 kg közötti különbséget. Ha minőségi tömegben sikerül gyarapodnia, akkor ezt a súlycsoportot éremre fogja hozni, ebben biztos vagyok. Szánti Gabi is jól dolgozott, azonban magabiztosság terén fejlődnie kell még; a képességei megvannak, azonban jobban kell hinnie magában – mondja a 66 kilósokkal kapcsoltban a szakember. – A 73 kilósok között induló Kittler Rudi volt az egyik legkellemesebb meglepetés a mai napon, teljesen új stílusban harcolt, elkezdte azt csinálni, amire tényleg képes. Sok energiát emésztett fel, azonban a bronzmeccsén fáradtan is remekül küzdött; ezt jó volt látni. Rajkai Robi magabiztosan nyerte a súlycsoportját, nem hibázott, így nem borult a papírforma. A 90-esek közé Bebe eggyel lejjebről érkezett, így a bronz egyáltalán nem rossz eredmény az ő esetében, főleg, hogy a kategória legnagyobb esélyese állította meg. Vele ellentétben Alacsony Levi és Guzsván Csabi is picit formán kívül küzdött, a felkészülésük több szempontból is nehéz volt, ennek ellenére odatették magukat, ráadásul Levi esetében végül ez a harmadik helyet eredményezte. A 100-asok között Gőz Roli betegségből érkezett, sokáig kérdéses volt, hogy tud-e indulni. Ez nem látszott rajta a tatamin, rendkívül magabiztosan nyerte a meccseit.

A vezetőedző azonban nem csak az MTK-s dzsúdósokat hozza szóba.

– Amit még érdemes kiemelni, hogy több olyan versenyző is érmes lett a viadalon, aki – annak ellenére, hogy másik klub színeiben indult – nálunk edz; ezt szintén sikerként kell felfogni, ennek külön örülök.

Az MTK Budapest dzsúdósainak helyezései a ceglédi U23-as országos bajnokságon:

66 kg: Kalász Ádám 2.hely

66 kg: Kalász Ákos 5.hely

73kg: Kittler Rudolf 5. hely

81kg: Rajkai Róbert 1. hely

90kg: Tóth Benedek 3. hely

90kg: Alacsony Levente 3. hely

100kg: Gőz Roland 1. hely

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!