Kézilabda
Fekete Bozsana

Cselgáncs: nehézkesen indult Gőz Roland menetelése, fényes aranyérem lett a vége Csengtuban

Publikálva: 2023.08.04 Frissítve: 2023.08.04 Cselgáncs

Klubunk kiváló dzsúdósával, Gőz Rolanddal (-90 kg) azután beszélgettünk, hogy meg sem állt a végső győzelemig a csengtui Egyetemi Világjátékokon.

Első kiemeltként vágott neki Gőz Roland a -90 kilósok versenyének, és végül érvényesítette is a papírformát: üzbég, észt, azeri és dél-koreai riválison túljutva a dobogó legfelső fokára állhatott a kínai Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon.

– A sorsolást látva úgy vágtam neki, hogy mindenképpen érmet szeretnék szerezni, lehetőleg aranyat, és első számú kiemeltként azt hiszem, jogos is volt ez az elvárás saját magam felé – mondta Roland érdeklődésünkre. – Ugyanakkor sajnos nem alakult zökkenőmentesen a verseny, mivel az időeltolódással, illetve az átállással kicsit megszenvedtem. A verseny előtti éjjel mindössze két-három órát tudtam aludni, így nagyon fáradtan kezdtem meg a napot, a bemelegítéskor is kifejezetten tompának éreztem magam. Emiatt az első győzelmem is igencsak nehéz szülésnek bizonyult: az üzbég srác vazarival megszerezte ellenem a vezetést, de szerencsére sikerült fordítanom. Ez a nyitómeccs volt a legnehezebb a négy közül, ugyanis ezután, mintha átkattant volna bennem: sikerült feltüzelnem magam annyira, hogy utána egészen a végéig kitartott a lendület, és bár nem dzsúdóztam százszázalékos formában, a következő meccseken már magabiztosabban tudtam nyerni.

– Ugyan ez az arany szakmailag nem említhető egy lapon a Grand Prix- és Grand Slam-érmekkel, az esemény különlegessége miatt biztosan felejthetetlen élmény marad ez a siker. A kínai szervezők abszolúte kitettek magukért: a gyönyörű megnyitótól kezdve a falun át, mindent tökéletesen rendeztek meg. Még ha kicsit kisebb léptekben is, de olyan érzés volt, mintha olimpián vehettem volna részt. Az aranyérem csak megkoronázza ezt a fantasztikus élményt, szakmailag pedig remek önbizalom-növelő győzelemnek fogható fel az olimpiai kvalifikációs időszak folytatása előtt.

(A fotó forrása: FISU/MEFS)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!