Atlétika
Nagy Marcell

Cselgáncs: négy MTK-s érem született a junior országos bajnokságon

Publikálva: 2022.04.26 Frissítve: 2022.04.26 Cselgáncs

Múlt vasárnap rendezték meg a győri Olimpiai Sportparkban a juniorok országos bajnokságát. Az MTK Budapestből hét cselgáncsozónak szurkolhattunk – közülük négyen éremmel tértek haza.

Ötvenhat egyesület kétszázhuszonöt dzsúdósa állt tatamira múlt hét vasárnap a juniorkorú versenyzők idei országos bajnokságán. A győri Olimpiai Sportparkban rendezett eseményen klubunkat hét fiatal képviselte, akik eredményesen szerepeltek. A begyűjtött négy éremnek köszönhetően az MTK Budapest az éremtáblázat harmadik helyén végzett.

A 60 kilogrammosok között Üveges Attila a dobogó legalsó fokára állhatott fel, miután a vigaszágon nem talált legyőzőre, a 66-kg-osok mezőnyében pedig két MTK-s csaphatott össze a fináléban: Kalász Ádám és Gábor Áron ütközetét követően előbbi ünnepelhetett. Velük együtt indult a kategóriában Lauter Viktor is, aki a második mérkőzésén kikapott. Szánti Gábor (73 kg) a hetedik helyet szerezte meg, míg Kittler Rudolf (81 kg) számára – Lauterhez hasonlóan – a második fordulóban ért véget a megméretés. A 90 kilósok között Alacsony Levente szállt harcba, akit nem lehetett vasárnap megállítani, így az ő nyakába is aranyérmet akasztottak.

– Négy-öt érmet vártunk a verseny előtt, ebből a szempontból teljesítettük a célkitűzést; fiatalnak számít a juniorkorú garnitúránk, így nincs okom panaszra – értékeli a győri ob-t Kobza Miklós szakosztályvezető. – A 66 kilósok között házidöntőt vívtunk, ami külön öröm, míg a 60 kilós Üveges Attila utolsó éves ifi, így szintén nagy szó, hogy odaért a dobogóra. Alacsony Levi hozta a tőle elvárható, szépen dolgozott, Kittler Rudi esetében pedig ki kell emelni, hogy nemrég váltott súlycsoportot, először indult a 81-esek között – szoknia kell még a kategóriát. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, a srácok jó állapotban vannak.

A jelenlegi tervek szerint klubunk juniorjai e hét végén a 35. Budapest-kupán indulnak, amelyen U23-as versenyzőkkel mérhetik össze a tudásukat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!