Karate
Sterck Laura

Cselgáncs: két érmet szereztek versenyzőink az ifi ob-n

Publikálva: 2022.02.16 Frissítve: 2022.02.15 Cselgáncs

A múlt vasárnap Győrben rendezett ifjúsági országos bajnokságon Üveges Attila (60 kg) arany-, Bötös Noel (–90 kg) ezüstérmet szerzett.

Az idei év első országos bajnokságának adott otthont a győri Olimpiai Sportpark, melyen a hazai mezőny legjobb ifjúsági dzsúdósai mérhették össze tudásukat. Az indulók között öt MTK-s fiatalnak szurkolhattunk a fiúk mezőnyében: Vékony Vince, Kasza Imre (mindketten 55 kg), Üveges Attila (60 kg), Gécs Kristóf (73 kg) és Bötös Noel (–90 kg) képviselte a klubunkat; érmet közülük ketten ünnepelhettek az esemény után.

Üveges Attilának húsz másik indulóval kellett versenyeznie a 60 kilogrammosok kategóriájában, ezt azonban hibátlanul tette. Az első körben a kaposvári Koller Balázst győzte le, majd sorrendben Kis Leventén (Ledényi JI) és Tölgyfa Jánoson (Diósd) is túljutott. A fináléban Kis csapattársával, Csaben Mártonnal csapott össze, megállítani azonban ő sem tudta, így aranyérem került a fiatal versenyzőnk nyakába.

A 90 kilogramm alattiak mezőnyében összesen tizenhárman indultak, köztük az MTK-s Bötös Noel, akinek már a legjobb nyolcba kerülésért is meg kellett mérkőznie, a PVSK-s Kőszegi Gergely azonban nem okozott gondot a számára. Mint ahogy a következőkben a Samurai JC-ből Gödér Máté és az elődöntőben Tóth Máté (MVSC) sem. Az aranycsatát klubunk versenyzője az utánpótlás-válogatott Kendresi Péterrel (PVSK) vívta, ám nem sikerült legyőznie a tavaly korosztályos Eb-n is szereplő dzsúdóst.

Részletes eredmények ITT olvashatók.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!