Karate
Sterck Laura

Cselgáncs: indul a budapesti világbajnokság!

Publikálva: 2021.06.05 Frissítve: 2021.06.05 Cselgáncs

Vasárnap kezdődik a hazai rendezésű felnőtt judo világbajnokság, amelyen klubunkat a 81 kilogrammosok között Tóth Benedek, míg a 90 kilósok között Tóth Krisztián képviseli.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya és az MTK Budapest vezetőedzője, Pánczél Gábor május első felében kihirdette a budapesti judo világbajnokságra készülő csapat keretét, amelybe klubunkból két versenyző került be: a 81 kilogrammosok között induló Tóth Benedek, illetve a 90-esek mezőnyét erősítő Tóth Krisztián. Pánczélt az MTK-sok vb-szereplésével kapcsolatban kérdeztük.

– Azt szeretném, ha Bebe jó sorsolást kapna, természetesen attól nagyban függ az ő szereplése. Nagyon nagy a súlycsoport létszáma, ideális esetben viszont több nyertes meccset is hozhat. Három győzelem már erősen bravúrszagú lenne, de ezt sem tartom kizártnak az ő esetében; inkább tapasztalatszerzés szempontjából lesz neki lényeges az esemény. Kategóriájában minimum négy nyert meccs kell ahhoz, hogy valaki egyáltalán pontszerző helyen végezzen, ez azért nem egyszerű feladat – kezdi a beharangozót Tóth Benedekkel Pánczél, majd áttér a másik versenyzőnkre.

– Krisztián nagyon jó állapotban van, de a szerencsefaktor és a hazai közönség szurkolása is sokat jelenthet a végeredmény szempontjából. Úgy látom, az éremszerzés könnyedén előfordulhat az esetében. Szerencsére az olimpiai kvalifikációval kapcsolatban nyomás már nem lesz rajta, ettől függetlenül mégis egy vb-ről beszélünk, aminek önmagában elégnek kell lennie a felspanolt állapothoz. Edzői szempontból nagyon nagy kihívás volt ez a sűrű program, de úgy gondolom, rendben van az aktuális formája. Szokott segíteni a magyar közönség, szükségünk lesz a nézők támogatására is!

Tóth Benedek szerdán, Tóth Krisztián pedig csütörtökön lép tatamira; a tartalékok közé 90 kilogrammban Gőz Roland került be.

A magyar vb-csapat:

Férfiak

73 kg: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE), Szabó Frigyes (UTE)
81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), TÓTH BENEDEK (MTK Budapest)
90 kg: TÓTH KRISZTIÁN (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)

Tartalékok: GŐZ ROLAND (90 kg, MTK Budapest), Ohát Zalán (100 kg, Budaörsi SC), Vida András (60 kg, Győri AC), Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK)

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA:

2021. június 6., vasárnap: Férfi 60 és női 48 kg
2021. június 7., hétfő: Férfi 66 és női 52 kg
2021. június 8., kedd: Férfi 73 és női 57 kg
2021. június 9., szerda: Férfi 81 és női 63 kg
2021. június 10., csütörtök: Férfi 90 és női 70 kg
2021. június 11., péntek: Férfi 100 és női 78 kg
2021. június 12., szombat: Férfi +100 és női +78 kg
2021. június 13., vasárnap: Vegyes csapatverseny

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!