Tenisz
Fucsovics Márton

Cselgáncs: harmadik alkalommal nyert Tóth Krisztián

Publikálva: 2022.01.11 Frissítve: 2022.01.10 Cselgáncs

2021 legjobb dzsudósa címet érdemelte ki klubunk sportolója.

A Judoinfo tizenhatodik alkalommal hirdette meg a szavazást, mely során eldőlt, hogy ki érdemli ki a 2021-es év legjobb dzsúdósa címet. A szavazatok két részből tevődtek össze, egyrészt a közönségszavazatok, másrészt a három kuratóriumi tagból álló zsűri együttese által adott pontok döntöttek.

Magyar dzsúdósaink igen sikeres évet tudhatnak maguk mögött, hiszen a tokiói olimpiára válogatottunk hét versenyzővel indult útnak, akik közül Tóth Krisztián bronzérmet szerzett, míg Pupp Réka ötödik helyen zárt. Az ötkarikás megmérettetésen kívül két hazai rendezésű világversenyt is rendeztünk, melyeken kiváló eredményeket értek el sportolóink. A számos jó szereplést követően nem volt egyszerű dolga a lista összeállítóinak, hiszen a neveket illetően a bőség zavarával küzdhettek a jobbnál jobb teljesítmények miatt.

A szurkolók 2021. december 31. éjfélig adhatták le voksaikat, a háromfős kuratórium tagjai között pedig nem kisebb nevek szerepeltek, mint a korábbi ötkarikás játékok aranyérmese dr. Kovács Antal, az olimpiai ezüstérmes Hajtós Bertalan, valamint a Judionfo szerkesztője, Gombkötő Roland. A jelöltek listáját is e három tag állította össze, ahogy ez 2014 óta már megszokottnak számít.

A beérkezett 1.210 közönségszavazat összeszámlálása a következő eredményt hozta: Sáfrány Péter szerezte meg a voksok egyharmadát, míg Pupp Réka második, Tóth Krisztián pedig a harmadik helyen zárt. Ám ekkor még korántsem volt vége, hiszen összefésülték a szavazatokat a zsűritagok pontjaival, az összevetést követően klubunk sportolója, Tóth Krisztián állhatott a dobogó legfelső fokára, 14 ponttal, őt követte a 12 helyezési pontot elért Pupp Réka, míg a harmadik helyezett a 10 pontot kapott Sáfrány Péter lett, a negyedik helyet négy ponttal Sipőcz Richárd nyerte el. Tóth Krisztián 2014-es és 2018-as esztendőt követően harmadszorra lett legjobb a legjobbak közt a 2021-es évben.

Gratulálunk neki és további szép sportsikereket kívánunk a pályafutása során!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!