Karate
Sterck Laura

Cselgáncs: Gőz Roland ötödik az antalyai Grand Slamen

Publikálva: 2023.04.02 Frissítve: 2023.04.02 Cselgáncs

Bravúros teljesítménnyel Gőz Roland eljutott az éremcsatákig Törökországban, ezzel ötödik lett, és pályafutása legjobb eredményét érte el Grand Slam-versenyen.

Olimpiai bronzérmes kiválóságunk, Tóth Krisztián távollétében, egyedüliként Gőz Roland képviselte az MTK Budapest színeit a -90 kilósok mezőnyében Antalyában. 24 éves dzsúdósunk a kirgiz Anarbek Isenbajev ellen kezdett a legjobb 64 között, és bő másfél perc alatt ippongyőzelmet aratott. Majd nem kisebb feladat, mint a világ- és Európa-bajnok, georgiai Avtandili Csrikisvili következett, ugyanakkor Pánczél Gábor tanítványa korántsem ijedt meg a kihívástól, mi több, bravúrt bemutatva, két vazarival 2-1-re legyőzte 32 éves, klasszis ellenfelét. Ez a siker olyan lendületet adott Rolinak, hogy a soron következő, német Martin Matijasst egy percen belül megverte ipponnal, így már a legjobb nyolc között találta magát. A negyeddöntőben Gőz újabb vb-győztessel, a holland Noël van 't Enddel került szembe, és versenyzőnk meg is szerezte a vezetést vazarival, de ezt végül nem sikerült megőriznie, két és fél perc elteltével ipponnal alulmaradt.

A vigaszágon a pánamerikai bajnokság bronzérmes, perui Yuta Galarreta várt rá – a hosszabbításba torkolló összecsapáson – Roli győzött, és kiharcolta a bronzcsatát. A dobogóért az Eb-ezüstérmes, bolgár Ivajlo Ivanovval kellett megküzdenie: ezúttal is aranypont döntött, viszont most nem Gőz Roland javára, aki ezzel ötödik lett, azonban a záró vereséggel együtt is pályafutása legjobb eredményét érte el Grand Slamen, első alkalommal végzett pontszerző helyen.

(Fotó forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!