Kézilabda
Török Lilly

Cselgáncs: Gábor Áron hetedik lett a grazi junior Európa-kupán

Publikálva: 2023.07.15 Frissítve: 2023.07.15 Cselgáncs

Tizennyolc éves reménységünk, Gábor Áron (-66kg) három győzelemmel és két vereséggel hetedikként zárt az ausztriai junior Európa-kupa-versenyen.

Három dzsúdósunk lépett tatamira szombaton a Grazban zajló korosztályos Európa-kupa-viadal első versenynapján. Közülük Gábor Áron (-66kg) jutott a legtovább, aki kiemeltként a legjobb 32 között kezdett a georgiai Tornike Mosziasvili ellen, és hosszabbításos győzelmet aratva sikeresen vette az első akadályt, majd pedig az osztrák Firas Ben Saadot is felülmúlta. A negyeddöntőben aztán az izraeli Robert Sorkin kifogott rajta. Áron így a vigaszágon folytathatta, és ott a holland Jochem Van Harten elleni diadallal egy lépéssel közelebb került a bronzcsatához, végül azonban azt nem sikerült kiharcolnia, miután a második vigaszági meccsén alulmaradt a georgiai Aleko Kaszradzéval szemben. Gábor Áron a hetedik helyen végzett.

Farkas Bence (-60 kg) és Vit Lili (-63 kg) egyaránt győzelemmel nyitotta szereplését, viszont a második, nyolcaddöntős meccsen mindketten kikaptak, s így búcsúztak a versenytől.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!