Taekwondo
Salim Sharif

Cselgáncs: Gábor Áron arany-, Demeter Bendegúz ezüstérmes a lignanói junior Európa-kupán

Publikálva: 2023.03.05 Frissítve: 2023.03.06 Cselgáncs

A 18 éves Gábor Áron (66 kg) és a 20 éves Demeter Bendegúz (81 kg) is pályafutása legjobb eredményét érte el a korosztályos Európa-kupa-versenyen.

A Taskentben remeklő Tóth Krisztián mellett utánpótláskorú cselgáncsozóink is kiválóan teljesítettek a hétvégén, a Lignanóban rendezett junior Európa-kupa-viadalon. Az MTK Budapest szakosztálya összesen hat versenyzővel képviseltette magát Olaszországban, közülük Gábor Áron szerepelt a legjobban a 66 kilósok között: mind az öt meccsét megnyerve (osztrák, majd két-két olasz és cseh riválist legyőzve) aranyérmet szerzett súlycsoportjában, ezzel karrierje első korosztályos Európa-kupa-győzelmét zsebelte be. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

Demeter Bendegúz (81 kg) négy győzelemének köszönhetően szintén a döntőig menetelt, ám a végső sikerért végül alulmaradt az olasz Alessandro Bellinivel szemben, így a második helyen zárt, és első alkalommal állhatott fel a dobogóra Ek-viadalon. Demeter Marcell (81 kg) hetedik lett ugyanebben a kategóriában.

Farkas Bence (60 kg) a negyed-, Kalász Ádám (73 kg) a nyolcaddöntőig jutott, míg Vit Lili (63 kg) az első fordulóban búcsúzott.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!