Kézilabda
Andróczki Flóra

Csak egy pici hiányzott (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.03.14 Frissítve: 2016.03.14 Röplabda

Második helyen zártak lányaink, a II. MTK Budapest Tavaszköszöntő minikupán.

Hétvégén rendezték – az MTK Budapest röplabdacsarnokában – a Il. MTK Budapest Tavaszköszöntő minikupát, mely a Tatabányán tartott, Vl. Farsang kupához hasonlóan, kvalifikációs torna az országos minibajnokságra (OMB).
A minikorosztálynak az OMK helyett, az idei évtől, a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) elnöksége, módosította az országos minibajnokságot. A versenyrendszer, egymásra épülő bajnokságok sorozatából áll, és ezen csak nyilvántartott sportolók vehetnek részt, a sportorvosi és a versenyzési engedély kötelező kritérium. Az országos döntőben pedig a kvalifikációs szakaszban elért rangsor első tizenkét leány csapata vehet részt.

Az OMB versenyein – mind a kvalifikációs szakaszban, mind pedig az országos döntőben – valamennyi mérkőzés három, huszonöt pontos játszmából áll. Egy mérkőzés végeredménye 3-0, vagy 2-1 lehet, a döntő játszmában – 1-1 után – tizenhárom pont elérésekor térfelet cserélnek a csapatok, a döntő játszma szabályai szerint. A mérkőzések első játszmájában szereplő játékosok, a másodikban már nem léphetnek pályára, a harmadik szettben pedig már bárki pályára léphet, a jegyzőkönyvben szereplő játékosok közül.

A kis szabályismertető után, lássuk, mi történt hétvégén! Tíz csapat nevezett, három csoportra osztották az együtteseket, az MTK Budapest a „B"-be került.

A csoportmérkőzéseket három szettben és huszonöt pontig játszották:

MTK Budapest – Gödi DSE 3-0 (25-16, 25-10, 25-16).

MTK Budapest – KESI 2-1 (25-15, 16-25, 26-24).

TRSE – MTK Budapest 1-2 (13-25, 19-25, 28-26).

Lányaink csoportelsőként, az „A" csoport második helyezettjével mérkőztek, a három legjobb helyért, melyeket már két nyert szettig folytatták, és 1-1 esetén, a döntő játszmában, tizenhárom pontnál, térfelet cseréltek a csapatok, és huszonöt pontig mérkőztek.

MTK Budapest – Delta 2-1 (25-15, 24-26, 25-18).

A legjobb három csapat a Gödöllő, a Vasas és az MTK Budapest lett, így ők körmérkőzéses rendszerben folytatták tovább.

MTK Budapest – Gödöllői RC 0-2 (24-26, 19-25).

MTK Budapest – Vasas 2-1 (23-25, 25-10, 25-19).

Az MTK Budapest lányai a második helyen végeztek.

A csapat tagjai: Csóri Flóra, Vámos Adrienn, Káposztás Júlia, Száday Dóri, Mihalics Lili, Varga Borbála, Hideg Sára, Németh Emese, Örményi Annamária, Hábetler Sári. Együttesünk legjobbja Káposztás Júlia lett.

A csapat edzői, Benkóné Kőrös Mária és Rédei Liána.

Szép volt lányok, ügyesek vagytok, tiszta szívből gratulálunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!