Atlétika
Nemes Rita

Cél a továbbjutás

Publikálva: 2016.07.05 Frissítve: 2016.07.05 Labdarúgás

Két nappal az MTK Budapest FK Aktöbe elleni Európa-liga selejtezőjének visszavágója előtt, Teodoru Vaszilisz vezetőedzővel beszélgettünk. A mester szerényen beszélt, de közben egyértelműen fogalmazott. Cél a továbbjutás!

– Aludtál már néhányat a meccsre, hogyan látod most a kazahsztáni első összecsapást?

– Az első félidővel meg voltam elégedve, arra lehet építeni. Akkor tényleg levegőben lógott a második gólunk. Óvatosan, de magabiztosan futballoztunk. A véleményes tizenegyes sajnos felhozta az ellenfelet, minket pedig megzavart, ami az Aktöbe fölényét hozta a második játékrészre.

– Az első találkozó idején néhány sérülés nehezítette a dolgodat. Milyen most a sérültek állapota? Visszatérhet valaki?

– Mike és a Vogyicska még külön edz, de Hrepka Ádám lába már rendbe jött, ő a csapattal együtt készül és ugyan nincs tökéletes fizikai állapotban, de ha úgy hozza az élet, az ő játékára már számíthatok.

– Hogyan készül a csapat a visszavágóra?

– Szombaton a hosszú utazás miatt pihenőnapot iktattam a programba, de vasárnaptól teljes intenzitással edzünk, és nagyon várjuk a csütörtököt. Fegyelmezetten, szerényen, nagy akarással készülünk, ahogy az MTK játékosaitól ez mindig elvárható.

– A szurkolók többsége sima továbbjutást vár.

– Mi is egyértelműen továbbjutást várunk, ezért dolgozunk, de véletlenül sem szabad lebecsülnünk az ellenfelet. Ahogy nálunk, úgy náluk is megvan az a néhány játékos, akiben mindig benne van a gól és az sem véletlen, hogy a klubvilágranglistán 150 hellyel előrébb rangsorolják nálunk a kazah együttest. Ennek ellenére bízom a csapatban és hiszem, hogy fegyelmezett játékkal, nagy odafigyeléssel elérhetjük egyértelmű célunkat, a továbbjutást.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!