Tenisz
Babos Tímea

Bridzs: elkezdődött az Európa-bajnokság

Publikálva: 2022.06.13 Frissítve: 2022.06.12 Bridzs

A világbajnokság után újabb megméretésen szerepelnek versenyzőink.

Az olaszországi világeseményt követően újra nemzetközi porondon bizonyíthatnak bridzsezőink, akik a június 12-22 között Madeirán zajló csapat Európa-bajnokságon vesznek részt. A megszokottól eltérően, idén nem négy, hanem hat kategóriában díjazzák a legjobbakat. A csapatversenyek ‒ nyílt, női, szenior és vegyes formátumok ‒ mellett az első négy játéknapon párosversenyt is rendeznek nőknek és szenioroknak. A nyílt csapatverseny tizenegy napon keresztül tart, és huszonkilenc forduló után dől el ki lesz a győztes., míg a többi versenyszám hétnapos lesz.

Fotó: European Bridge League

Hazánk három kategóriában képviselteti magát, melyből kettőben is szerepelnek kék-fehér sportolók. A fantasztikus világbajnoki sikert elérő nyílt csapatnak változatlanul tagja klubunk sportolója, dr. Winkler Gábor is. Női válogatottunk kék-fehér versenyzői sajnos megfogyatkoztak, ugyanis Fischer Brigitta munkahelyi okok miatt nem tudott az együttessel utazni, így a jól megszokott Lajos Hanka és Szűcs Villő duó képviseli a kék-fehér színeket.

A nyílt csapat Svájc, Franciaország, Hollandia gárdájával kezdett, majd Németország, Svédország és Anglia lesz soron az ellenfelek listáján. Az eredményeket a verseny honlapján lehet követni.

Forrás: Magyar Bridzs Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!