Kézilabda
Farkas Johanna

Bravúros ezüst a Diákolimpián

Publikálva: 2015.06.19 Frissítve: 2015.06.19

Fantasztikus sikert ért el a Budakeszi Széchenyi Általános Iskola gárdája, a debreceni rendezésű, IV. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntőjében. Az MTK Törökbálint utánpótlását biztosító ELITE Basket játékosaira épülő, Bódi Ferenc edzette csapat, egészen a fináléig menetelt, és végül második helyen végzett.

A kiváló eredményt roppant erős mezőnyben sikerült elérni, ahol akadémiák, sportiskolák és neves utánpótlás-nevelő műhelyek komplett csapatai voltak az ellenfelek. Külön öröm, hogy a társaság gerincét nyolc saját nevelésű, ELITE Basket játékos alkotta.

Az ország legjobb nyolc csapata között, az első mérkőzésen a mezőnyből kimagasló Debrecen csapatával került össze a Széchenyi, ahol sokáig állta a sarat, de sima vereség lett a vége. A fiaskó ellenére bátran álltak ki a fiúk a Szerencs ellen, és a kezdeti megilletődöttség után magabiztos, főlényes játékkal szerezte meg első győzelmét a társaság.

Rengeteg múlt az Oroszlány elleni meccsen, ahol a régi, jól ismert ellenfél, méltó kihívóra talált. A döntetlenre végződő rendes játékidőt, két parádésra sikerült ötperces hosszabbítás követte. Az első végén, Szabó Márton kosarával maradhattak versenyben a budakesziek, és végül, heroikus küzdelemben győztesen hagyhatta el a pakettet a csapat, kivívva ezzel a legjobb négy közé jutást. A népes szurkolótábor a mérkőzés után dobszóval, üdvrivalgással és örömkönnyekkel rohant a pályára és köszöntötte a gyerekeket.

Még nagyobb öröm és meglepetés érhette a játékosokat és a szurkolókat, a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen. Az első negyedtől kezdve sikerült a fiatalabb játékosoknak tartani az iramot a riválissal, így meglepetésre kiváló teljesítménnyel sikerült legyőzni az előzetesen döntőbe várt Zalaegerszeg csapatát.

A nagyon jó hangulatban kezdődő fináléban, ismét a Debrecennel kerültek szembe a budakesziek. Az első félidőben az ellenfél meglepetésére a Széchenyi csapata többször vezetett, és az első mérkőzésnél jóval keményebb küzdelemre kényszeríttette a hazai csapatot. Sajnos a második játékrészben, a torna sorozatterheléséből adódó fáradtság kiütközött a kulcsjátékosokon, és a bővebb rotációval rendelkező Debrecen felőrölte a gárdát, így papírforma végeredmény született. A bajnoki cím megszerzése most még nem sikerült, de emelt fővel búcsúzhattak a játékosok, hiszen emberfeletti teljesítményt nyújtottak a három nap alatt, és győzelemmel felérő ezüstéremmel térhettek haza.

Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, a torna „ALL STAR”-csapatába választották Csík Richárdot.

Eredmények: 

Budakeszi – Debrecen 32-73

Budakeszi – Szerencs 74-45

Oroszlány – Budakeszi 87-96

Budakeszi – Zalaegerszeg 74-63

Debrecen – Budakeszi 77-37

A csapat tagjai:

Balassa Miklós, Bánki Zoltán, Bereznai Sámuel, Béres Marcell, Béres Milán, Boinitzer Bence, Csík Richárd, Gonda Zsombor, Juhász Bence, Kereszturi Ákos, Kereszturi Soma, Schrotti Mátyás, Sömjén Dominik, Szabó Márton

Bódi Ferenc értékelése: 

– Nagyon nagy élménnyel ajándékoztak meg ezek a gyerekek, ami nekem mindennél többet ér. Csodálatos és felfoghatatlan eredményt értünk el. Azért mondom ezt, mert a mezőnyt látva, az ország legjobb nyolc csapata közzé kerülni is óriási fegyvertény. Úgy meg pláne, hogy gyakorlatilag négy, azaz négy korosztályos valamint három jóval fiatalabb kosárlabdázó mellett, egy vízilabdázóval, egy kézilabdással, egy futballistával és két lelkes amatőrrel álltunk fel az Országos Döntő három napjára. Itt taktikáról, stratégiáról nem nagyon lehetett beszélni, ezért az edzői szerepemet, pszichológusira cseréltem. Úgy érzem bejött. Ez a hit, akarat, küzdelem és legfőképpen a szív diadalmenete volt, amit oly sokszor hangsúlyozok. Igen, diadalmenet, mert az én szememben ezek a gyerekek GYŐZTESEK, egytől-egyig. Férfiasan bevallom, hogy az Oroszlány elleni öldöklő küzdelem után, még én is elérzékenyültem egy pillanatra, a győzelmi mámorban. Külön kiemelném a Gonda Zsombor, Kereszturi Ákos, Szabó Márton, Csík Richárd négyest, mivel hihetetlen odaadásukkal, emberfeletti teljesítményükkel, követendő példát mutattak fiatal játékosainknak.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!