Kézilabda
Török Lilly

Bondár Európa trónján

Publikálva: 2015.07.28 Frissítve: 2015.07.28 Tenisz

A magyar tenisz újabb nagy korosztálya bizonyítja erejét hétről hétre. A július egyenesen a tarolás hónapja volt. A Gálfi Dalma – Stollár Fanny páros győzött a juniorok között Wimbledonban. Hétvégén pedig Bondár Anna ült a 18 évesek mezőnyének trónjára a svájci Klosterben.

Mandula Petra (1996) és Szávay Ágnes (2005) nyomdokaiba lépett Bondár Anna, aki az U18-as Európa-bajnokságon megszerezte az aranyérmet.

Anna egy szettet veszített a versenyen, az elődöntőben 6-4, 4-6, 6-2-re verte a cseh Kolodziejovát, majd a vasárnapi fináléban 2-6, 6-3, 6-1-re nyert a svájci Teichmann ellen. Ezzel olyan nagyságok nyomdokaiba lépett, mint Martina Hingis, Anna Kournikova vagy Szávay Ágnes.

Párosban a wimbledoni bajnok  Gálfi Dalma – Stollár Fanny kettős szépen menetelt. Két egymást követő nagy viadalon finalisták voltak. Ezúttal a döntőben 6-4, 7-5-re kikaptak a 2. kiemelt Kolodziejova – Vondrousova cseh kettőstől. Így az első páros aranyéremre még várnunk kell ebben a korosztályban, noha ők voltak a negyedik magyar duó, akik döntőt játszhattak.

És ami nem felejtendő el: mindannyian az MTK Budapest játékosai.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!