Kézilabda
Szőke Szonja

Boldog születésnapot! (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.01.09 Frissítve: 2021.01.09 Atlétika

Kiváló atlétánkat köszöntjük.

Január 9-én ünnepli születésnapját klubunk távolugrója, dr. Nguyen Anasztázia. Naszti sprinterként kezdte a pályafutását, ám az utóbbi években áttért a távolugrásra, és már ez a fő száma.

A döntés kifizetődött, hiszen 2019-ben 6.56-os ugrással bejutott a döntőbe a dohai világbajnokságon, ahol 6.26-tal a 12. helyen zárt. Ugyan a tavalyi év az immáron 28 éves atléta számára sem volt könnyű a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt, az országos bajnokságon 6.42-t ugrott, ezzel megvédte a címét.

Az atlétáink számára a téli időszak eleje alapozással, edzőtáborozással telt, az első versenyre, a fedettpályás Budapest-bajnokságra január 30-án kerül sor, majd márciusban fedettpályás Európa-bajnokságot rendeznek.

Naszti számára különösen fontos, hogy jól szerepeljen ezeken a versenyeken, hiszen nagyon jó esélye van rá, hogy induljon a tokiói olimpián. Ehhez meg kell tartania a jelenlegi pozícióját a világranglistán, vagy elérnie a 6.82 méteres, automatikus kvalifikációt érő szintet, ami nincs messze, hiszen klubunk távolugrójának 6.77 az egyéni csúcsa.

Boldog születésnapot!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!