Atlétika
Krizsán Xénia

Báki Alex Európa tetején

Publikálva: 2016.06.25 Frissítve: 2016.06.26 Ökölvívás

Az MTK Budapest bokszolója, Báki Alex végigverte a mezőnyt és junior Európa-bajnoki aranyérmet nyert.

A kaposvári junior ökölvívó Európa-bajnokságon, a 48 kg-os súlycsoportban hatalmas sikert ért el az MTK Budapest bunyósa, Báki Alex, aki három ellenfelét is pontozással verve aranyérmet nyert.

Első áldozata szerdán a francia bunyós volt, akit magabizos, jó bunyóval, pontozással vert.

Báki Alex – Bilel Gourari (FRA) 2-1.

Ezzel a győzelemmel a kék-fehérek bokszolója elődöntős lett, és már biztos érmes, csak annak színe volt kérdéses. Pénteken az orosz Magomed Shamsaev ellen meccselhetett, és már akkor tudtuk, ha sikerrel jár, akkor szombaton az aranyért léphet majd kötelek közé. Érdekes párost alkottak az orosszal, mivel az balkezes és egy feljebb magasabb volt Alexnél. Shamsaev másik különlegessége pedig az, hogy folyamatosan keverte a bokszot más küzdősportokkal, menetenként egyszer rendre földre vitte Bákit, de egyszer sem ütés által. Egyik alkalommal olyan jól sikerült a manővere – már az ő szempontjából –, hogy felállás közben rátérdelt Báki mellkasára, majd kiszorítva belőle a szuszt. A második menetre bunyósunk kiismerte ellenfele küzdőmodorát és attól kezdve már átvette az irányítást. A kis tűzgolyó jól oldotta meg azokat a feladatokat is, amiket gyakorolt, többet támadott, ütött és talált. Ezekben a percekben az orosz csak arra figyelt, hogy hosszú karjaival távolt tartsa magától, de ennek ellenére Báki beugrásokból sokszor eltalálta. Nem volt kérdés a győztes személye.

Báki Alex – Magomed Shamsaev (RUS) 2-1.

A sikeresen megvívott elődöntő után megosztotta velünk gondolatait fiatal bunyósunk:

–  Nem szoktam megnézni az ellenfeleimet sem videóról, sem élőben, a ringben az első percek alatt kialakul bennem a kép, hogy mit kell csinálnom. Mivel tavaly harmadik voltam a junior Eb-n, nagyon boldog vagyok, hogy idén előre léphetek a dobogón.

A kaposvári városi Sportcsarnokban, szombaton 15:00 órakor vette kezdetét a döntő, ahol a mi fiúnk ellenfele az aranyéremért vívott küzdelemben az angol Eithan James volt. 

Az MTK Budapest öklözője, a 48 kg-os súlycsoport döntőjében a nála egy fejjel magasabb angol ellen jól kezdett, de az első menet azért inkább a tapogatózás jegyében telt el, de később bokszolónk ráérzett arra, hogy mivel nyerhet. Az angol távolról kísérletezett ütésekkel, Báki viszont beugrásokból gyakran ment előre, eredményesen ütött hármakat is egymás után és végül megérdemelten.

Báki Alex – Eithan James (GBR) 2-1.

A Farkas József vezetőedző irányította magyar csapat Báki Alex aranyával, és a +80 kg-os, Felföldi László bronzával, két éremmel zárta az Eb-t.

Szívből gratulálunk!

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!