Atlétika
Nagy Marcell

Babosnak és Fucsovicsnak is szurkolhatunk a US Openen

Publikálva: 2020.08.31 Frissítve: 2020.08.31 Tenisz

Elrajtolt a US Open; keddtől az MTK Budapest két klasszisáért, Babos Tímeáért és Fucsovics Mártonért egyaránt szoríthatunk.

A koronavírus-járvány sem állíthatott gátat az elé, hogy hétfőn elrajtoljon az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open. Klubunk, az MTK Budapest kiválóságainak, Babos Tímeának és Fucsovics Mártonnak csak keddtől szurkolhatunk. Előbb Marciért, aki a cincinnati ATP 1000-es tornán remekelt a múlt héten (a nyolcaddöntőig jutott) – szereplésével a világranglista 84. helyéről 18-at előre lépett, és immár a 66.

Visszatérve a US Openre: magyar idő szerint este tíz órától a bolíviai Hugo Delliennel (ATP–97.) néz farkasszemet. Ha sikerülne továbbjutnia, feltehetően megismétlődhetne a Grigor Dimitrov (ATP–20.)–Fucsovics párharc, amelyből a múlt héten nagy bravúrral Marci került ki győztesen.

– Az első körben a bolíviai Hugo Dellien ellen játszom. A tavalyihoz képest gyorsabb borítást kapott a pálya, ezért még sebesebbek lesznek a labdamenetek és rövidebbek az ütésváltások. Emiatt nekem is másféleképpen kell készülnöm; taktikailag és fizikailag egyaránt – írta Fucsovics a Facebook-oldalán.

A párosban háromszoros Grand Slam-győztes Babos Tímea erős riválissal küzd meg kedden este 11 órától: a hetedik helyen kiemelt Madison Keys (WTA–13.) ellen kellene jól játszania a Flushing Meadowsban.

Timi és Kristina Mladenovic első vetélytársa Kaitlyn Christian és Giuliana Olmos lesz New Yorkban szerdán 17 órától. A magyar-francia kettőst az 1. helyen emelték ki a US Openen.

A Nemzeti Sport a Eurosport hétszeres egyéni Grand Slam-győztes svéd szakkommentátorát, Mats Wilandert kérdezte arról is, milyen erőt képviselnek Babosék a US Openen.

– Babos és Mladenovic kettőse valósággal legyőzhetetlen, ha a párosra koncentrál. Ez azt is jelentheti, hogy ők ketten nem muzsikálnak olyan jól egyesben, és emiatt a párosra összpontosítanak, de az biztos, hogy mind a ketten egyesben szeretnének jobbak lenni. A páros ebből a szempontból melléktermék, de Babos Tímea veszélyes. Egyetlen szólómérkőzésen rendkívül veszedelmes, de azt nem tudjuk, képes-e összerakni három-négy ilyen egymás utáni találkozót egyesben. Szeretném azt hinni, hogy igen, mert a páros miatt ismeri a nagy meccsek hangulatát, és emiatt az ellenfelek rémálma: senki sem akarna szembenézni az erejével – mondta Wilander.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!