Atlétika
Krizsán Xénia

Babosék harmadik kiemeltek Párizsban

Publikálva: 2015.05.25 Frissítve: 2015.05.25 Tenisz

Talán a negyvenes, ötvenes évek óta nem volt ilyen magasan rangsorolt magyar teniszező Grand Slam viadalon. Akkoriban Asbóth József, majd pár évvel később Körmöczy Zsuzsa lehetett, ha volt azidőtájt kiemelés. Később Taróczy Balázsék kaphattak hasonló besorolást.

Tímea az összes lehetséges számban rajthoz áll. Kezdjük az egyessel. Természetesen ő az egyetlen magyar induló, ráadásul világranglistás 83. helyezésének köszönhetően nem kellett selejtezőznie. Másodszor főtáblás a Roland Garroson. Sorsolása már nem volt ilyen szerencsés, a 11. kiemelt, korábban világranglista ötödik Angelique Kerbert kapta. Eleddig kétszer találkoztak, mindkétszer a német nyert, de a második meccs már szoros volt.

Új társsal áll rajthoz vegyes párosban. Tavalyi párjának nem túl jó a helyezése, kénytelen volt váltani a biztos indulás okán. Az osztrák Peya tapasztalt játékos, Babos is érdeklődve várja, mire lesznek együtt képesek.

A végére maradt a non plus ultra: a női páros. Az évi világbajnoki rangsorban harmadik a Babos, Mladenovics egység, nem érdemtelen kiemelésük. Tímea magyar rekordnak számítóan 11. a páros világrangsorban, Mladenovics pedig már az 5. Idén Dubajban, Marrakeshben és Rómában tornagyőztesek, Sydneyben és Miamiban elődöntősök voltak. Világklasszis teljesítmény.

Az első fordulóban az Erakovics, Watson duó lesz az ellenfelük. Egyértelmű, kik az esélyesek. Bár, hat éve Babos Watsonnal döntős volt a juniorok között.

A babostimea.hu adatainak felhasználásával készült összeállításunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!