Atlétika
Moravcsik Angéla

Babos Timi évértékelése (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.11.29 Frissítve: 2016.11.29 Tenisz

Hétfőn délben Babos Tímea és a MOL csoport kommunikációs igazgatója, Szollár Domokos beszéltek az MTK Budapest teniszezőjének idei sikereiről egy sajtótájékoztató keretében.

10 évvel ezelőtt indult ez az utazás. Hihetetlenül elégedettek vagyunk Timivel és nagyon örülünk, hogy ilyen eredményeket ért el. Timi még az együttműködést a Mollal a tehetségtámogató program keretei között kezdte és eddig mindig hozta a kitűzött elvárásokat. Gyakorlatilag Szilágyi Áron és Kozák Danuta mellett Timi is a támogatottaink egyik zászlóshajójává nőtte ki magát idén – kezdte Szollár a sajtótájékoztatót.

Timi maga is megerősítette, nagyon elégedett a szezonnal, hiszen az előzetes elvárásokat nemcsak elérni, hanem túlszárnyalni is sikerült.

Nem számítottam rá, hogy ilyen sikeres lesz ez az év, hiszen az elején a top 40-et tűztem ki magam elé. Fantasztikus érzés, hogy hatszor is megjavítottam a legmagasabb pozíciómat, ami a jövőre nézve is hatalmas motivációt jelent.

A soproni születésű teniszező arra is kitért, minek köszönhető az utóbbi év monumentális fejlődése.

Rengeteg időbe és munkába telt, mire ezt felépítettük és nem két hét alatt jött össze. Mióta Thomas Drouet-vel dolgozom, azóta folyamatosan javult a játékom és fokozatosan egyre jobb eredményeket értem el.

Timi azt is megemlítette, a sikerek ellenére rengeteg olyan élményen ment keresztül, ami tanulópénzt jelentett számára, hiszen gyakran láthattuk idén a világ legjobb játékosai ellen.

Négy-öt olyan meccs is van, ami nagyon emlékezetes volt az év során, például még Miamiban a Plisková elleni siker, hiszen azelőtt a döntő szettes rövidítés a mumusom volt. Ezután jött a Venus Williams elleni győzelem, de a vereségekből is okultam, ha csak a Halep elleni US Open, vagy a Kvitová elleni füves mérkőzésre gondolok Eastbourne-ban.

A 23 éves sportoló azt is elmondta, a kemény borítás fekszik neki a legjobban, így nem csoda, hogy már nagyon várja a jövő évi Ausztrál Opent, ahol valószínűleg kiemeltként léphet majd pályára.

Ma kezdem el hivatalosan a felkészülést, ami egy megbeszéléssel kezdődik az edzői stábommal. Nagyon pozitív kihívás, hogy jövőre már kiemelt lehetek a fontosabb versenyeken is. Most már nagyobb csapattal dolgozom együtt, akik nélkül nem tartanék itt. A jövőre nézve csak az lehet a cél, hogy ne térjek le arról az útról, amire idén léptem, és akkor folyamatosan fejlődhetek.

Zárásként Timi elmondta, hogy a jövőben új partnere lesz párosban Anasztaszija Pavljucsenkova személyében, de 2017-ben már teljes mértékben az egyesre szeretne koncentrálni, így 10-12 versenyen indul csak az orosz hölggyel az oldalán. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!