Atlétika
Nagy Marcell

Babos Tímea egyre közelebb a főtáblához

Publikálva: 2021.01.12 Frissítve: 2021.01.12 Tenisz

Klubunk teniszezője sikerrel vette a selejtező második körét az Ausztrál Openen.

Babos Tímea a világranglista 254. helyén álló francia Tessah Andrianjafitrimóval találkozott a Dubajban zajló Ausztrál Open selejtezőjének második fordulójában. Ellenfele a brit Bainst, Timi az orosz Melnyikovát búcsúztatta az első körben.

A magyar idő szerint kedd reggel rendezett mérkőzés gyors brékváltással kezdődött, aztán Babos a folytatásban további három alkalommal is el tudta venni ellenfele adogatását, így 6:3-ra nyerte az első szettet.

A másodikban 2:2-ig kereste a fogást egymáson a két teniszező, majd végül Andrianjafitrimo, aki kétszer is elvette Babos adogatását, alig 35 perc alatt behúzta a játszmát.

A harmadik szettben – bár hősiesen küzdött – elfáradni látszott a francia lány, mindössze egyetlen adogatását tudta hozni, így Babos Tímea készülhet a következő körre.

Klubunk kiválósága – aki hétfőn az egyéni sportágakban az Év csapat címet nyerte el a sportújságírók szavazataival, párjával, Kristina Mladenoviccsal – a 20. helyen kiemelt szlovák, Anna Karolina Schmiedlovával csap össze a főtáblára jutásért a selejtező harmadik fordulójában.

Babos Tímea (4.)–Tessah Andrianjafitrimo (francia) 6:3, 2:6, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!