Kosárlabda női
Király Andrea

Timi és Kiki a legjobb

Publikálva: 2021.01.11 Frissítve: 2021.01.11 Tenisz

Az Év csapata az egyéni sportágakban, 2020-ban a Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros

Az Év csapata ugyanis az egyéni sportágakban 2020-ban a Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros – a női tornászválogatott és a férfi teniszválogatott előtt.

A trófea a címvédőt illette meg.

A Babos, Mladenovic páros ugyanis 2019-ben is elnyerte ezt a díjat, de elképesztő teljesítményt nyújtott a 2020-as esztendőben is. Babos Tímea és francia társa egyetlen vereséget sem szenvedett a Grand Slam-tornák női páros számában. Győztek Melbourne-ben, az ausztrál nyílt bajnokságon és Párizsban, a Roland Garroson, és csak egy nagyon is vitatott kizárás állította meg őket New Yorkban, a US Openen. (A wimbledoni torna a pandémia miatt elmaradt.) Decemberben – tulajdonképpen megismételve 2019-es teljesítményüket – ismét kiérdemelték a a női tenisz-világszervezet, a WTA ankétján az Év párosa címet.

– Drága Kiki és Timi! Tudom, milyen sikereket értetek el tavaly, a tiétek az egyik legjobb páros. Gratulálok, minden jót kívánok, idén is szorítok nektek! – mondta a díjat átadó Mary Pierce, aki egyéniben két Grand Slam-tornát nyert, az Australian Opent 1995-ben és a Roland Garrost 2000-ben, és ez utóbbi évben, épp húsz évvel Babosék előtt, párosban is diadalmaskodott a Garroson a svájci Martina Hingis partnereként. – Nagy örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok Magyarország hagyományos sportgálájához. Nagyon jól tudom, hogy Magyarország mennyire büszke a sporttörténelmére, nagy bajnokaitok voltak és vannak sok-sok sportágban. A nehéz 2020-as év után még fontosabb a sportolók elismerése.

Babos Tímea videoüzenetben köszönte meg a díjat. – Kristina nevében is mondom, aki most nem lehet itt velem, hogy nagyon szépen köszönjük a díjat, nagyon jó érzés az Év sportolójának lenni ebben a kategóriában, főleg egy ilyen év után, mint a tavalyi volt – fogalmazott. – Mindenkinek nehéz, mindenkinek más volt ez az év, viszont az mindenképpen pozitív, hogy ilyen előzmények után sikerült két Grand Slam-győzelmet elérnünk és továbbra is ilyen jó összhangban maradnunk Kristinával. Köszönjük az újságíróknak a szavazatokat és a díjátadó Mary Pierce-nek is a kedves szavakat.

Az MTK Budapest szeretettel gratulál Timinek és Kikenek a díjhoz! 

Forrás: nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!