Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: Az újoncot fogadjuk a bajnokság nyitómeccsén

Publikálva: 2021.09.08 Frissítve: 2021.09.08 Kézilabda

Szeptember 11-én megkezdjük a bajnoki menetelést a K&H női kézilabdaligában. Előzetes.

Szombaton elrajtol a 2021/2022-es bajnoki évad női kézilabdázóink számára. A hosszú hetek óta tartó felkészülési időszak véget ér, s most már élesben kell bizonyítaniuk a lányoknak. A bajnoki pontokért folyó harc első állomásán, hazai pályán a tavalyi NBI/B nyugati csoportjának győztese, s ezzel az NBI-es jogot kiharcoló Moyra-Budaörs csapata érkezik az Elektromos-csarnokba.

A kézilabda kedvelői számára nem lehet meglepetés a Budaörs elsőosztályú tagsága, hiszen korábban éveken keresztül az élvonalban szerepeltek, míg végül a 2018/19-es szezont követően kényszerültek a másodosztályban játszani. Ezután elsődleges céljuk volt újra visszakerülni a „nagyok” közé. Ezt sikeresen kiharcolták Buday Dániel tanítványai, és a másodosztályú bajnokságot hibátlan mérleggel zárták, így szezon végén megérdemelten akaszthatták nyakukba a bajnoki aranyérmet. A bajnokság megnyerését követően a klub fontos lépéseket tett annak érdekében, hogy megerősítse a keretet. Az NBI/B-s sikert követően számos meghatározó játékosukkal szerződést hosszabbítottak, s frissen érkezők is bővítik a csapat összetételét.

Elsőként a balkezes jobbszélső, Szabó-Májer Krisztina érkezését jelentette be a nyár folyamán az egyesület, mellette pedig a szerb válogatott Jelena Agbaba, Nagy Lívia, Tóth Melinda, Schneider Éva, illetve Mlinkó Zsófia csatlakozott a kerethez. A távozók listáját erősíti a sok évig győri mezt hordó Hornyák Ágnes, aki aktív sportolói karrierjét befejezve a klub szakmai igazgatójaként és utánpótlásedzőjeként tevékenykedik a jövőben. Golovin Vlagyimir így beszélt arról, hogyan látja a megújult budaörsi alakulatot, milyen információkkal rendelkezik róluk.

– Az előző szezonban feljutó budaörsi csapat játékoskeretében az NBI/B-shez képest nagy változások történtek, sok új játékos érkezett a klubhoz. Mivel a korábbi években nem találkoztunk velük ellenfélként, így kicsit olyanok, mint a sötét ló, hiszen túl sok információval nem rendelkezünk a játékukról. Azt bizton ígérhetem, hogy nem fogjuk lebecsülni az ellenfelünket, maximális tudással fogunk játszani. Mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

A július 12-én kezdődött felkészülési időszak alatt csapatunk összesen nyolc edzőmérkőzésen szerepelt, melyeknek mérlege 5 győzelem, 2 vereség és 1 döntetlen. A csapatból két embert kivéve (Suba Sára és Zentai Dorottya) mindenki bevethető lesz az első összecsapáson. Golovin Vlagyimir beszélt arról is, hogyan értékeli a felkészülési időszakot, mit vár az első mérkőzéstől.

– Természetesen elsősorban győzelmet várok az első hazai bajnoki mérkőzésünkön. A felkészülési időszakban sok találkozót lejátszottunk, voltak jó és rosszabb meccseink is. Bízom benne, hogy a bajnoki rajtra a legjobb formánkat tudjuk megmutatni.

Érdemes tehát kilátogatni és a helyszínen szurkolni a lányoknak, hogy megszerezzék első győzelmüket az új idényben. Aki mégsem tud eljönni a Népfürdő utcába, az a YouTube-csatornánkon követheti a találkozót.

K&H Liga női kézilabda bajnokság, 1. forduló
MTK Budapest–Moyra-Budaörs Handball
Budapest, Elektromos-csarnok
2021. szeptember 11. 18:00
V.: Fekete T., Tóth D. 

Jegy- és bérletinformációk

A tavalyi zártkapus év után újra nézők előtt szerepelhet női kézilabda csapatunk az Elektromos Sportcsarnokban. A belépéshez szükséges tudnivalók az alábbiak szerint alakul:

A koronavírus miatt a szezon felnőtt hazai mérkőzéseire (bajnoki és kupameccsek) bérletvásárlás nem lehetséges, csupán az adott mérkőzésre szóló jegy váltható a helyszínen. A jegyek két kategóriában elérhetőek, 1.000.- Ft-os áron a diák-és nyugdíjas jegyek, míg normál kategóriájú jegyek 1.500.- Ft ellenében megvásárolhatók. Továbbá a belépéshez szükséges mindenki számára a védettségi igazolvány megléte, melyet a hátsó nagykapunál történő belépéskor kell a biztonsági őröknek felmutatni, a személyi igazolvánnyal együtt. A jegypénztár a mérkőzés előtt másfél órával nyit.

Az utánpótlás-mérkőzések továbbra is ingyenesen látogathatók, védettségi igazolvánnyal és fényképes személyazonosítóval. Amennyiben utánpótláscsapataink a felnőtt mérkőzés előtt szintén hazai pályán versenyeznek, úgy az ifjúsági mérkőzés lefújását követően a csarnokot kiürítik, s csak a karszalaggal rendelkezők léphetnek be újra a nézőtérre. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!