Taekwondo
Salim Sharif

Az újabb győzelemmel a bajnokság felénél biztosan élen a csapat (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.30 Frissítve: 2019.12.02 Labdarúgás

A Szolnok elleni hazai győzelemmel zártuk le a bajnoki szezon első felét.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt.

MTK Budapest–Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1619 néző
Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Tőkés Norbert, Szilágyi Sándor)
Gólszerző: Schön (56.)
Sárga lap: Rokszin (24.), Tamás (32.), Csirmaz (59.)
Kiállítva: -

MTK Budapest: Somodi - Fülöp, Pintér, Varju, Deutsch - Cseke (Kata, 83.), Mezei (Palincsár, 65.), Kanta - Vass, Simon A. (Lencse, 74.), Schön
Vezetőedző: Michael Boris

Szolnoki MÁV FC: Molnár - Rokszin, Horgosi, Tisza (Földi, 81.), Csirmaz (Tóth B., 69.), Berdó, Szabó, Kovács, Vólent (Kurdics, 81.), Kotula, Tamás
Vezetőedző: Csábi József

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában a Szolnoki MÁV FC csapatát fogadtuk hazai pályán, a kezdőcsapatban pedig több változás is volt, hiszen Pintér visszatért, de Kanta és Simon A. is bekerült az együttesbe.

A mérkőzés első 20 percében mi voltunk a kezdeményezőbb csapat, de ez Mezei 4. perces lövését leszámítva nagyobb helyzetekben nem mutatkozott meg a zártan védekező vendégcsapat ellen. A félidő közepén viszont két ígéretes Vass Patrik-lövést is feljegyezhettünk, majd Schön próbálkozását fogta a kapus.

A legnagyobb lehetőség Mezei előtt adódott a 34. percben: Vass passzolt középre, Schön átlépte a labdát, a fiatal középpályás pedig jó helyzetből lőhetett 11 méterről, de nem volt elég erős és pontos a lövése. A túloldalon a vendégek részéről Szabó P. veszélyeztetett, de lövése elkerülte a kaput.

A hajrában Somodi mentett még kétszer is, így mezőnyfölényünk ellenére gól nélküli állással fordultak a csapatok.

A második játékrészt aktívan és egy Kanta-átlövéssel kezdtük, majd Vass labdájáról Schön maradt le centikkel a kapu előtt. Nyomás alatt tartottuk a Szolnok kapuját, és ez eredményt is hozott: az 56. percben Fülöp mesteri, félpályát átölelő keresztlabdájára Schön érkezett balról a tizenhatoson belülre, és a rövid felsőbe bombázott (1-0).

A folytatásban inkább a mezőnyben zajlott a játék - bár Rokszinnak a hajrában egy éles szögből leadott lövése elsuhant a kapu előtt, Tamás próbálkozását pedig Somodi fogta -, így az állás nem változott, csapatunk 1-0-ra legyőzte a Szolnoki MÁV FC-t. 

Mindez azt is jelenti, hogy a bajnokság felénél, vagyis 18 forduló után, 40 szerzett ponttal csapatunk vezeti a tabellát. Folytatás kedden a DVTK ellen a Magyar Kupában, majd következik a Csákvár elleni bajnoki.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!