Karate
Hárspataki Gábor

Az ötödik helyért folytatjuk a Kaposvár ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.03.18 Frissítve: 2016.03.18 Röplabda

A női röplabda NB I rájátszásában az MTK Budapest a Jászberény otthonában lépett pályára a negyeddöntő harmadik mérkőzésén. A kék-fehérek ezúttal sajnos nem tudták megnehezíteni a JRK dolgát, így az ötödik helyért játszhatnak majd.

Jászberényi RK – MTK Budapest 3-0 (–23, –13, –16)

Jászberényi RK: Mishonova 8, Gardovics 11, Krsztojevics 11, Pintér A. 11, Bleicher N. 5, Brkovics 5
Csere: Lékó (liberó), Takács B. 2
Vezetőedző: Deme Gábor

MTK Budapest: Kmezics 13, Szűcs K. 9, Papp O. 4, Hackl 2, Józsa 4, Lutter
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Török K. 7, Tímár E., Cicic
Vezetőedző: Hollósy László

Az MTK Budapest – JRK párharc harmadik mérkőzését rendezték péntek este Jászberényben. A két együttes első, egymás elleni meccsét Deme Gáborék nyerték, a másodikat a fővárosiak, így a harmadik találkozón a továbbjutó kiléte volt a tét.

Jól kezdte a mérkőzést Hollósy László együttese, hiába kért időt 6-11-nél a hazaiak mestere, a második technikai szünetre sem csökkent a kék-fehérek ötpontos előnye. Ezt követően azonban beindította a hengert a Jászberény, és pár perc alatt ledolgozta hátrányát. A jó széria hatalmas lökést adott a Zagyva-partiaknak, és végül két ponttal megnyerték az első szettet (25-23).

A leadott előny megtörte a kék-fehéreket, akik bár eleinte még tartották a lépést ellenfelükkel, de a játékrész derekán elfogyott a hitük és a harci kedvük. Hollósy László 13-7-nél már másodszor próbálta összerántani övéit, ám a lelkes közönsége által megtámogatott berényiek végül magabiztosan behúzták a második szettet is (25-13).

A harmadik játszmát ismét a hazaiak kezdték jobban, vezettek 5-1-re, illetve 8-4-re is, ám a fővárosiak 9-9-nél utolérték ellenfelüket. Ekkor úgy tűnt, még nincs minden veszve, de a második technikai szünetben már ismét a JRK-nál volt az előny. Az idő múlásával egyre fogyott a kék-fehérek ereje, és hite, így Deme Gábor tanítványai végül könnyedén nyerték a játszmát, a mérkőzést, és ezzel a párharcot is (25-16).

Ennek ellenére sem érheti szemrehányás az MTK Budapest játékosait, akik a párharc mindhárom meccse során mindent megtettek a továbbjutásért, de a rutinosabb Jászberény ezúttal föléjük tudott kerekedni. Következik a Kaposvár, cél az ötödik hely.

Hollósy László: – Büszke vagyok a csapatomra, hiszen hatalmas utat jártunk be az év elejéhez képest, és erre kell építkeznünk a jövőben. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!