Atlétika
Jankovics Dániel

Az MTK bálon átadtuk az Év sportolója/edzője díjat (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.02.12 Frissítve: 2024.02.12 MTK Budapest

Varga Brigitta, Somody Soma, Velenszki Tamás, Pigniczki Fanni és Szatmári András kapta az elismerést a 2023-as eredmények alapján.

Az MTK Baráti Kör szervezésében, a budapesti Hotel Hélia báltermében jótékonysági bált tartott a klub, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia.

Az eseményen beszédet mondott Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör és dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke.

Ezt követően Rónai Egon – a bál házigazdája – közreműködésével átadták az Év sportolója/edzője elismeréseket

Az év leány utánpótlás-sportolója Potsdamban, az U23-as Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is bronzérmet szerzett, majd Zágrábban, az Európai Egyetemi Küzdősportbajnokságon is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az év leány utánpótlás-sportolója a dzsúdós Varga Brigitta lett, akit pár napja megműtöttek, így a díjat édesanyja vette át.

Az év fiú utánpótlás-sportolója a tallini junior Európa-bajnokságon egyéniben bronz-, csapatban aranyérmet szerzett. A budapesti U23-as Európa-bajnokságon csapatban második lett, a plovdivi junior világbajnokságon pedig csapatban és egyéniben is bronzérmet nyert.

Az év fiú utánpótlás-sportolója a párbajtőröző Somody Soma.

Az év edzőjének tanítványai az auronzói junior és U23-as világbajnokságon négyesben első helyen végeztek. Ugyanitt a kettes bronzérmet szerzett, az egyes második lett, a K2 mix, MTK-sportolóval a hajóban világbajnoki címet szerzett.

Az év edzője: Velenszki Tamás, aki edzőtáborban van, így a díjat Szendy Márk vette át.

Az év női sportolója Valenciában történelmi világbajnoki bronzérmet szerzett, majd Csengtuban, az Egyetemi Világjátékokon labdával és összetettben is aranyérmes lett, illetve kvótát szerzett a párizsi olimpiára.

Az év női sportolója a ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni, aki a Queen Cup-on, külföldön versenyez, így a díjat egyik edzője, Gelle Noémi vette át.

Az év férfi sportolója a milánói világbajnokságon csapatban aranyérmes lett, míg a plovdivi Európa-bajnokságon egyéniben második helyen végzett.

Az év férfi sportolója a kardozó Szatmári András, aki külföldön van, így a díjat testvére, a kardszakosztály vezetője, Szatmári Dávid, a klub kardszakosztályának vezetője vette át.

Az Év labdarúgója Németh Krisztián lett, életműdíjat kapott Székely Zsolt.

A bál keretében a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest kapott támogatást, melyet az igazgató, dr. Herczeg Krisztián vett át.

Az eseményen köszöntötték az 1999-ben bajnoki címet szerzett labdarúgócsapat edzőjét, Egervári Sándort és a megjelent játékosok közül többek között Babos Gábort, Fekete Lászlót, Halmai Gábort és Kenesei Krisztiánt.

Különdíjat kapott a klub egyik leglelkesebb szurkolója, a korábbi ökölvívó, későbbi szövetségi elnök, Csötönyi Sándor.

Érdekesség volt, hogy a szokásos tombolán Kanta József – visszavonulása emlékére készült – aláírt mezét a csapat jelenlegi játékosa, Bognár István nyerte meg.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!