Atlétika
Vári Péter

Az évek és a rutin

Publikálva: 2015.01.02 Frissítve: 2015.01.04 Röplabda

Dégi Barbara jelenléte nagyon sokat jelent a felnőtt női röplabdacsapat mérkőzésein. Bár a rutinos játékosnak nemcsak a pályán, hanem a munkahelyén is száz százalékot kell nyújtania, úgy érzi, ennek a kihívásnak abszolút megfelel. Barbival az őszi szezonról beszélgettünk.

– Teljesen új csapat vágott neki a 2014/15-ös bajnokságnak. Mennyire sikerült összekovácsolódnotok?

– Hosszú folyamat volt a csapatépítés. A szezon elején abszolút érzékelhető volt az egység hiánya, de sokat dolgoztunk rajta, és mára elég jól összekovácsolódott a csapat.

– Nehezen indult a szezon, majd Szun De Li, technikai mester szerződést bontott a szakosztállyal. Hogyan értékeled a szezon elején történteket? Minek tudható be a rossz kezdés?

– Az elején hiányzott a csapat együttműködése, illetve szerkezetileg is volt néhány kérdéses pont, ami miatt belecsúsztunk olyan vereségekbe, melyekbe nem lett volna szabad.

– Oláh János szerződtetésével párhuzamos időben megindult a csapat szekere.

– Nagyon örültünk Janó érkezésének, hiszen sok olyan fiatal játékosunk van, akiknek szüksége van az intenzív edzői segítségre. Így, hogy a vezetőedzőnk, Szél Márti mellé leszerződtettük Oláh Jánost, több figyelem jut az egyes játékosokra, és meccsen is nagy segítség a másodedző jelenléte.

– Többek szerint a csapat egyik meghatározó játékosa vagy. Mi erről a véleményed?

– Nagyon örülök, ha a csapat így érzi. A sport mellett teljes munkaidőben dolgozom az egyik német cégnél, így ritkábban tudok edzésekre járni. Nagy kihívás számomra az élet két területén is megfelelni az elvárásoknak. Jelenleg úgy érzem, hogy ebből a kettős szituációból ki tudtam hozni a maximumot.

– Szél Márta szerint most már az első nyolc a reális, Nyári Virág szakosztály-igazgató azonban az első hatba kerülést sem tartja kizártnak. Mi erről a véleményed?

– A csapat folyamatosan fejlődik és tör előre. Egyelőre, ami a legfontosabb, hogy az alapszakasz végén a legjobb nyolc között legyünk. A rájátszás már másik szakasz, arra ráérünk akkor koncentrálni.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!