Kézilabda
Török Lilly

Az év sportolóit köszöntötte a klub elnöke (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2023.02.07 Frissítve: 2023.02.06 MTK Budapest

A 2022. esztendőben kiemelkedően szerepelt sportolóink kaptak díjat dr. Deutsch Tamástól.

Az MTK Budapest elnöke, dr. Deutsch Tamás és a klub sportszolgáltatási igazgatója, Kuti Máté köszöntötte a tavalyi esztendő legsikeresebb sportolóit, edzőit az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.


A klub szakosztályainak szavazata alapján az év női sportolója Pigniczki Fanni lett, aki az Amerikai Egyesült Államokban, Birminghamben rendezett Világjátékokon karikával és labdával is a legjobb nyolc közé kvalifikálta magát, és mindkét szeren bronzérmet szerzett. A ritmikus gimnasztika sportág történetében először fordult elő, hogy magyar sportoló érmes helyezéssel fejezze be a versenyt. Ezen kívül, a júniusi Európa-bajnokságon 14. helyen végzett összetettben, a szeptemberi világbajnokságon kilencedik lett összetettben, nyolcadik szalaggal. Utoljára 35 évvel ezelőtt volt ilyen jó eredmény a magyar ritmikus gimnasztikában a világbajnokság egyéni összetett fináléját tekintve. Fanni edzője: Gelle Noémi.

Az év női utánpótlás sportolója díjat a karatéka, Baranyi Zsófia kapta, akinek hibátlan útja a prágai Európa-bajnokságon a döntőig, a portugál Constanca Matos elleni párharc után a szerb Brankica Negovanocs 2-0-s legyőzésével valósulhatott meg. A fináléban pedig a skót Amiee Pollarddal szemben elért 1-0-s sikerrel megszerezte újabb Európa-bajnoki címét. Edzője: Fischer Mihály.

Az év férfi utánpótlás sportolója elismerést a kajakos, Panyik Zsombor érdemelte ki, aki szegedi U23-as és ifjúsági világbajnokságon, a döntőben szinte végig vezetve, egy hajóhossznyi előnnyel elsőként ért célba, ezzel világbajnoki aranyérmet szerzett. Kiválóságunk 3:34.76-ot evezett, több mint másfél másodperccel előzve meg az ezüstérmes Marcos Caballerót, míg a harmadik Luka Friedrich, majdnem három másodpercet kapott. Zsombor edzője: Velenszki Tamás.

Az év felnőtt férfi sportolója Salmi Omar Gergely lett, aki nem tudott jelen lenni a díjátadón. Ő szerezte meg Magyarország első világbajnoki aranyát taekwondóban, miután a mexikói verseny döntőjében legyőzte a hazai színekben indu César Rodríguezt, az 54 kilogrammosok döntőjében. Szintén távollétében díjazták az év edzőjét, Omar édesapját. Salim Gergely az edzője a 2022-ben világ- és Európa-bajnoki címet szerző – utóbbit címvédéssel – Salim Omar Gergelynek, és az esztendőben ugyancsak címvédéssel korosztályos Európa-bajnoki aranyérmet nyerő Salim Kamliah-nak.
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!