Atlétika
Krizsán Xénia

Az átkozott papírforma (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.09.19 Frissítve: 2016.09.19 Kézilabda

Nem tudta felülmúlni a tavalyi ötödik helyezettet az MTK Budapest.

MTK Budapest–Dunaújvárosi Kohász KA 20-31 (12-16)
Elektromos Csarnok, 300 néző
Vezette: Bonifert, Oláh

MTK Budapest: Vig, Putz, Hlogyik – Blaubacher 1, Dakos 2, Frankovics 6, Gorilszka 1, Háfra 3, Hosszu, Kovács G., Nyikolajenko 3/1, Slakta, Stranigg, Szádvári 2, Tóth E. 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

DKKA: Oguntoye, Csapó – Cifra 5, Dávid-Azari 6, Gindeli, Grosch, Hornyák, Klujber, Kovács A. 6/5, Micsijevics 2, Molnár B. 2, Nick, Rácz-Vincze 5, Szalai B. 2, Takács D. 1, Termány 2
Vezetőedző: Zdravko Zovko

Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 2-5, 10. p.: 5-5, 17. p.: 7-10, 25. p.: 10-14, 37. p.: 13-20, 44. p.: 14-24, 50. p.: 17-27, 57. p.: 19-29

A női kézilabda NB I első fordulójában az MTK Budapest a tavalyi ötödik helyezett, EHF-kupa győztes Dunaújvárosi Kohász együttesét fogadta. Golovin Vlagyimir, a hazaiak mestere sérülés miatt nem számíthatott Horváth Dórára, illetve Szandai Martinára. A vendégeknél pályára lépett Termány Rita, aki a tavasszal még a kék-fehéreket erősítette, igaz, csak kölcsönben.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, pár perc alatt háromgólos előnyre tett szert Zdravko Zovko együttese, elsősorban a dunaújvárosi szélsők okoztak sok fejtörést a kék-fehérek védőinek. Ekkor azonban még nem tudta leszakítani a hazaiak a DKKA, az első félidőben öt gólig jutó Lana Frankovics vezetésével egyenlíteni tudtak a fővárosiak.

A játékrész derekán, 8-10-es állásnál kettős emberhátrányba került az MTK Budapest, és bár Olga Nyikolajenko még ekkor is be tudott találni, megtörni látszott a hazaiak lendülete, lelkesedése. A hátralévő időben tovább növelte előnyét a Dunaújváros, így 12-16-tal vonulhattak pihenőre csapatok.

A második félidő rajtját is a Kohász kapta el jobban, a 37. percben már 13-20-at mutatott az eredményjelző. Hiába küzdött körmeszakadtáig a hazai csapat, a vendégek érvényesíteni tudták erőfölényüket. Amikor a játékrész közepén végleg leszakította ellenfelét Zdravko Zovko együttese, Golovin Vlagyimir több fiatal, kevésbé tapasztalt játékosnak is lehetőséget adott, akik meg is hálálták a bizalmat, különösen az utolsó negyedórában három gólig jutó Háfra Noémi.

Az MTK Budapest legközelebb pénteken, a Békéscsabai Előre NKSE otthonában lép pályára.

Zdravko Zovko: – Sok dolgunk van még, ahogy kollégámnak Golovin Vlagyimirnak is van tennivalója, mert sok fiatal játékost kell beépíteni. Túlzónak érzem a 11 gólos különbséget, mert ekkora differencia nem volt ma a két csapat között.
Golovin Vlagyimir: – Sok mindennel nem lehetek elégedett a mai találkozó után. Gond van az önbizalommal, mert ha hiszel magadban, akkor a kapufáról befelé pattan a labda, he nem, akkor kifelé.
Oguntoye Viktória: – Nagyon készültünk az MTK Budapestből, ment is a játék, örülök a győzelemnek.
Dakos Noémi: – Én is túlzónak érzem a különbséget, de az tény, hogy ellenfelünk kíméletlenül kihasználta a megingásainkat. Küzdöttünk, de ma ez ennyire volt elég.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!