Kézilabda
Szőke Szonja

Atlétika: „Itt nyertem életem első országos bajnokságát” – Jankovics Dániel (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.05.10 Frissítve: 2021.05.10 Atlétika

Klubunk kiváló magasugrója, Jankovics Dániel június 5-én a Magyar Nagydíjsorozat tatabányai állomásán, a Grosics Stadionban versenyez. Atlétánk a sorozat honlapjának nyilatkozott a fedettpályás szezonról, az edzőtáborokról, illetve formájáról.

Most kezdtünk felkönnyíteni, kevesebb terheléssel, de egyre dinamikusabban végezzük a munkát, hogy a szabadtéri szezonban a legjobb formánkat tudjuk hozni – mesélte Dani. – Jó állapotban vagyok, sokat fejlődtem. Technikailag kell olyan dolgokra figyelnem, melyek a fedettpályás szezonban nem álltak össze tökéletesen. Ha ezeket sikerül kijavítani, akkor reményeim szerint sikerül idén egyéni csúcsot ugrani.

– Milyen lépésekben gondolkodtok? Fedettpályán 2.24, szabadtéren 2.21 a legjobb eredményed.

– Tavaly a MEFOB-on ugrottam a 2.21-et, és általában elmondható – bár a mostani egyéni csúcsok nem ezt támasztják alá –, hogy szabadtéren jobb eredményeket tudok elérni, ezért bizakodóan várom a versenyeket.

– Beszéljünk a 2.33-as olimpiai kvótáról?

– Azt még nagyon távolinak érzem, de a világranglista legjobb 32 versenyzője kvalifikál a tokiói olimpiára, és Torunban, a fedettpályás Európa-bajnokságon a nyolcadik hellyel szereztem pontokat. Ha sikerül jó eredményeket elérni májusban és júniusban, illetve az országos bajnokságon nagy egyéni csúcsot ugrani, akkor bármi előfordulhat.

– Mennyire gondolsz a 2023-as budapesti világbajnoksággal?

– Mindenképpen nagyon fontos állomása lehet a pályafutásomnak. Nagyon motivál, hogy magyar közönség előtt megmutassam, mit tudok.

– Mennyire ismered a tatabányai Grosics Gyula stadiont, a júniusi Magyar Nagydíj helyszínét?

– A legelső serdülő országos bajnokságot, 13 éves koromban ebben a stadionban nyertem. Ezt követően évekig ebbe a létesítménybe jártunk vissza a kétnapos országos bajnokságok idejére. Rendkívül szép emlékek fűznek oda, nagyon várom már június első hétvégéjét.

Forrás: nagydijsorozat.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!