Tenisz
Gálfi Dalma

Atlétika: az U16-os országos bajnokság első napján elért eredményeink

Publikálva: 2022.09.09 Frissítve: 2022.09.09 Atlétika

Az MTK Budapest ifjú atlétái négy versenyszámban is rajthoz állnak a Győrben, két napon át zajló sorozaton.

Elsőként a leány rúdugrás döntőjében szurkolhattunk kék-fehér versenyzőkért, hiszen Szitt Fruzsina és Zámbor Réka szállt harcba az éremért. Fruzsina 2.30 méternél csatlakozott be az ugrásokba, míg Réka első próbálkozása 2.60-nál volt. Mindkettőjükön a 2.80 méteres magasság fogott ki, három próbálkozás után sem sikerült teljesíteni azt, így holtversenyben hetedik helyen végeztek. A sorozatot a békéscsabai egyesület rúdugrója, Kovács Patrícia nyerte, aki egyedüliként vitte véghez a 3.30 méteres magasságot.

A leány 100 méteres futás előfutamában Ordódy Norina harcolt meg a döntőbe jutásért, aki a második futamban kapott szerepet. Norina a négyes pályáról indult, végül pedig 14.01 másodperc alatt teljesítette a távot, ami nem volt elegendő ahhoz, hogy kvalifikálja magát a fináléba.

A pénteki nap utolsó versenyszáma, amelyben érdekeltek voltunk, a leány 300 méteres síkfutás volt, itt időfutamokat tartottak. Ez azt jelentette, hogy a sportolók nemcsak a futamban szereplő társaikkal versenyeznek, hanem a minél jobb időért is, hiszen a három futamon indult atléták ideje adja majd a végleges sorrendet.  Szűcs Imola az első futam ötös pályájáról rajtolhatott, és 42.42 másodperces idővel ért célba, így a huszonkét indulóból a kilencedik lett. 

A második versenynapon a fiú rúdugrás döntőjében szerepelnek a klubunk sportolik, öt versenyzőnknek drukkolhattunk szombat délelőtt: Varga Iván, Etter Bertalan, Konta Szabolcs, Téglás Zsombor, Németh Áron.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!