Atlétika
Nagy Marcell

Atlétika: nyakunkon az országos bajnokság

Publikálva: 2023.07.06 Frissítve: 2023.07.06 Atlétika

Ezen a héten pénteken és szombaton a budapesti Nemzeti Atlétikai Központ ad otthont a magyar bajnokságnak, ami egyben az augusztusi világbajnokság tesztversenye lesz.

Természetesen a mi szakosztályunk sem hagyhatja ki ezt a viadalt, hiszen ez a szezon egyik legfontosabb állomása. Az előzetes nevezési lista alapján jó eséllyel pályázhat az éremre rúdugrásban Nagy Marcell, de érdemes lesz figyelni gerelyhajítóinkat is, hiszen a nőknél Moravcsik Angéla, a fiúknál pedig a Jancsik-testvérek, illetve Járvás Máté is dobogóra kerülhet.

Fiatal tehetségünk, Szentgyörgyi Zita már a felnőttek között is jó helyezést érhet el, akár 100 vagy 200 méteren, míg 400 méteren Erdei Tamara és Mátó Sára is kiemelkedő eredményre lehet képes, sőt, utóbbi akár 400 gáton is érmet szerezhet.

A hétpróba országos csúcstartója, Krizsán Xénia 100 méter gáton és magasugrásban lesz érdekelt, míg dr. Nguyen Anasztáziának távolugrásban szurkolhatunk.

Természetesen rajtuk kívül is számos olyan atlétánk van, aki képes lehet nagyszerű eredményre, így mindenképpen érdemes lesz követni a versenyt, vagy ellátogatni a stadionba, mert a belépés díjtalan.

Az teljes nevezési lista ITT található, míg az időrendről korábban ITT cikkeztünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!