Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Atlétika: Naszti aranyérmes távolugrásban (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.08.24 Frissítve: 2021.08.29 Atlétika

Négy ugrás is elég volt dr. Nguyen Anasztáziának ahhoz, hogy első helyen végezzen a nemzetközi megmérettetésen.

Kedden a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték az atlétikai Magyar Nagydíjsorozat budapesti állomását, amelyen sportolóink hazai pályán versenyezhettek rendkívül erős, nemzetközi mezőnyben.

A Continental Tour Bronze besorolású viadalon először Renner Lucáért szoríthattunk, aki magasugrásban 1.78 métert ért el, ezzel a hatodik helyen zárt. Luca az elmúlt hetekben bokasérüléssel bajlódott így ez a teljesítmény biztató a soron következő versenyeket nézve. A férfiaknál Jankovics Dániel ezúttal 2.14 méterig jutott, ami a nyolcadik helyre volt elég.

Ezt követően Moravcsik Angéla 58.50-re repítette a gerelyt, és sokáig vezetett is, ám végül mindössze hat centivel lemaradva a dobogótól a negyedik helyen végzett, míg Sári Pálma 40.80-nal a kilencedik lett.

Nem sokkal később dr. Nguyen Anasztázia megszerezte klubunk első és egyetlen érmét távolugrásban. Naszti kisebb sérüléssel is küzdött, ezért csak négyet ugrott, de 6.39 méteres második kísérletével megnyerte a versenyt Luzolo Maryse (6.38) és Abigail Irozuru (6.37) előtt. Endrész Klaudia 5.77 méterrel ugyanebben a számban hatodik lett.

Férfi gerelyhajításban a Jancsik testvérek képviselték klubunkat: Martin 65.82 méteres egyéni csúccsal a kilencedik helyen végzett, testvére, Tamás 63.40-nel a tizedik pozícióban zárt. Az utolsó szám a 4X100 méteres női váltó volt, melyen az Endrész Klaudiával felálló magyar távolugrók csapata ötödik lett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!