Tenisz
Gálfi Dalma

Atlétika: Nagy Marcell meglepődött az elismerésén (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.12.22 Frissítve: 2021.12.22 Atlétika

A 2021-es Év junior atlétájának megválasztott Nagy Marcell az U20-as Európa-bajnokságon az 5., a korosztályos világbajnokságon a 8. lett az idén. Az MTK Budapest fiatal rúdugróját váratlanul érte, hogy ő kapta az elismerést – nyilatkozta a hazai szövetségi portálnak.

– Gratulálunk az Év junior atlétája díjhoz. Ez az első alkalom, hogy egy ilyen rangos elismerésben részesülsz?

– Igen, nagyon megtisztelőnek érzem és hálás vagyok érte. Nagyon meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy én fogom kapni ezt az elismerést.

– Mekkora fejlődést sikerült elérned az idei esztendőben?

– Az egyéni csúcsot tekintve csupán két centiméter volt a javulásom, de nagyon sok értékes tapasztalattal gazdagodtam a két korosztályos világeseményen, és az ott elért helyezések is sokat jelentenek a számomra.

– Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

– Az U23-as Európa-bajnokságon elért 5. helyemre.

– Milyen volt az U20-as Eb-n és vb-n részt venni?

– Először Tallinnban az Eb-n lehettem ott, ami egy nagyon jó élmény volt. Kellemes környezetben, jó hangulatban szinte minden jött magától, csak élvezni kellett a versenyzést. A döntőben nem voltam olyan magabiztos, mint a selejtezőben, de végül szépen összeállt minden, és eljutottam 5.22 méterig, amivel megjavítottam az egyéni legjobbam. Miután sikerült átvinnem ezt a magasságot, volt egy kisebb probléma a versenyen: a lécet ferdének találták, és utána kb. fél órára megállították. Ez pont az én ugrásom előtt történt, ezen kívül a szöges cipőmnek is leszakadt a talpa, szóval kalandos versenyzés volt. Az U20-as világbajnokság szintúgy egy nagyon élvezetes verseny volt, először jártam Afrikában, jó volt kicsit világot látni, nagyon tetszett Kenya. Ott egyből döntő volt, selejtező nélkül. A bemelegítés közben elég jó formában éreztem magam, viszont amikor már kész volt mindenki, elkezdett esni az eső. Előbb 40 percet várakoztattak bennünket, majd eltolták másnap reggel 10 órára a versenyt. Ez egy elég korai időpontnak számít, amit jól mutat, hogy nem csak én, hanem a rúdugrók nagy része is eléggé szétesett, de azért volt, akinek jól sikerült. Az első magasságomon még átjutottam, és a 8. helyen zártam. Jó tanulság, hogy az ilyen dolgokra is fel kell készülni, és akkor legközelebb nem érhet meglepetésként.

– Milyen célokkal vágsz neki a 2022-es évnek?

– Jövőre már U23-as leszek, ebben a korosztályban pedig nem lesz semmilyen világesemény, csak 2023-ban. A legfőbb célom így mindenképpen az egyéni csúcsom megdöntése lesz, illetve a felnőtt országos bajnokság megnyerése lesz az egyik legfontosabb a számomra. Ezen kívül reménykedünk, hogy annyit sikerül fejlődnöm, hogy akár pár nemzetközi versenyre is meghívjanak majd.

(Forrás: atletika.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!