Tenisz
Piros Zsombor

Atlétika: Krizsán Xénia néhány héten belül teljesítené a vb-szintet

Publikálva: 2023.05.10 Frissítve: 2023.05.10 Atlétika

Az MTK Budapest többpróbázója, Krizsán Xénia úgy tervezi, hogy Götzis-ben a világbajnokságra, egyben az olimpiára is teljesíti a szintet.

A magyar atléták életük talán legnagyobb lehetőségére készülnek azzal, hogy augusztus 19. és 27. között Budapesten, hazai közönség előtt léphetnek pályára az atlétikai világbajnokságon – a hazai szövetségi portál ezzel a mondattal vezeti fel azt az interjúcsokrot, melyben az MTK Budapest többpróbázója, Krizsán Xénia is megszólal.

Sportolónk Tenerifén, majd Belekben készült azután, hogy ötödik lett a fedett pályás Európa-bajnokságon.

– Jó körülmények között edzhettünk Tenerifén, eső egyáltalán nem esett, így az időjárásra sem lehetett panaszunk. Miután a húsvétot itthon töltöttük, utána mi is Belekbe utaztunk. Ez eleinte úgy nézett ki, hogy életem edzőtábora lesz, de aztán egy kisebb betegség hátráltatott. Ennek ellenére mindent megtettem annak érdekében, hogy előre lépjünk. Négy hét múlva jön az első idei hétpróbám, Götzis-ben, ahol szeretném teljesíteni a vb-szintet, ami egyben olimpiai szint is lenne – mondta Xéni, aki két évvel ezelőtt 6651 pontos országos csúccsal nyerte meg az egyik legrangosabb többpróbaversenyt. Mind a budapesti vb-re, mind a párizsi ötkarikás játékokra 6480 pont a szint, amit május utolsó hétvégéjére kitűzött maga elé.

(Forrás: atletika.hu)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!