Taekwondo
Salim Omar

Atlétika: Krizsán Xénia Európa-bajnoki bronzérmes ötpróbában! (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.03.05 Frissítve: 2021.03.06 Atlétika

Xéni egész nap csodálatosan szerepelt, 4644 pontos teljesítménye bronzérmet ért a kontinensviadalon.

Pénteken, a lengyelországi Torunban zajló fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon olimpiai kvótás sportolónknak, Krizsán Xéniának szurkolhattunk ötpróbában. Xéni pazarul kezdte a versenyt, hiszen 8.27-es egyéni csúccsal a harmadik legjobb eredményt érte el 60 méter gáton.

Klubunk atlétájának ugyan fájt a lábfeje – mely még az országos bajnokságon sérült meg –, magasugrásban 1.77 métert ért, ezzel hetedik lett ebben a számban, amivel tartotta a harmadik helyét összesítésben.

Ezután a súlylökés és újabb egyéni csúcs következett: a 28 éves magyar sportoló harmadik kísérletére 14.48 (PB) métert ért el, ami a második legjobb lökésnek bizonyult. A délelőtti/kora délutáni program végén továbbra is dobogós helyen állt egyesületünk atlétája.

Este hétkor, a távolugrással folytatódott a verseny. Itt 6.10 métert ért el Xéni, bár volt jobb ugrása is, ám az érvénytelen lett, hiszen néhány milliméterrel belépett. A 6.10 a hetedik legnagyobb volt a mezőnyben, ezzel az utolsó számot, a 800 métert a harmadik helyről várta Szabó Dezső tanítványa.

Fájós láb ide vagy oda, Xéni a 800 méterrel megkoronázta teljesítményét: 2:12.49-cel megnyerte a futamot, így összetettben 4644 (PB) ponttal bronzérmet ünnepelhetett. A győzelem a belga Nafissatou Thiamé lett, míg a második a szintén belga Noor Vidts lett. Xéni edzéstársa, a DVTK-t erősítő Nemes Rita a 6. helyen zárt.


Krizsán Xénia első gondolatai az atletika.hu oldalon, a toruni fedettpályás Európa-bajnokságon megszerzett bronzérme után:
– Nagyon jól érzem magam, örülök, hogy bronzéremmel zártam le a napot. Gátfutásban és súlylökésben is egyéni csúcsot értem el, ezt már régóta éreztem, hogy összejöhet. Külön öröm, hogy ez itt az Eb-n sikerült. Magasugrásban a második, bemelegítő ugrásomkor azt éreztem, hogy nem tudok mégegyszer felugrani. Azonban az edzőm azt mondta, hogy nem lehet nagy bajom, ha tovább ugrok. Ilyen még nem fordult elő volt velem, hogy nem saját magamra kellett figyelnem 800 méteren, hanem egy másik lányra. Nem tudtuk, hogy mi fog történni, de hál istennek elém került, így innentől az volt a feladat, hogy ne előzzön meg egy méternél jobban. Az utolsó körben éreztem, hogy jó pozícióban vagyok vele szemben, ami új erőket mozgósított bennem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!