Atlétika
Vári Péter

Atlétika: Krizsán Xénia az első hat közé várja magát a fedett Eb-n

Publikálva: 2023.02.28 Frissítve: 2023.02.28 Atlétika

Betegség miatt egy hónap kimaradt a felkészüléséből, ennek ellenére a legjobb hat közé várja magát a csütörtökön kezdődő, isztambuli fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon a többpróbázó Krizsán Xénia.

Az MTK Budapest többpróbázója, Krizsán Xénia az M1 aktuális csatornána elmondta, hogy karácsony előtt kapta el a Covidot, így hosszú időt ki kellett hagynia, ami miatt februárban nem várhatott magától csúcsokat, s a törökországi kontinensviadalon is az a célja, hogy kihozza magából, ami most benne van.

– Örülnék, ha lenne még egy hónapom gyakorolni az Európa-bajnokságra – jegyezte meg Krizsán, aki két éve a toruni fedett Eb-n ötpróbában bronzérmet nyert, Isztambulban pedig pénteken versenyez majd. – Reálisan gondolkodom és próbálom kihozni magamból, ami jelenleg bennem van az edzések után, amiket el tudtunk végezni. Egyébként nagyon kicsi hiányzik csak a technikai számokban ahhoz, hogy igazán ráérezzek a megfelelő mozgásra, ezért reménykedem benne, hogy Isztambulban még kis csodák is történhetnek.

Az atléta hozzátette, hogy a nevezési lista alapján a legjobb hat közé várja magát az Eb-n, amely után megkezdi majd a felkészülést a szabadtéri szezonra. Első versenyei májusban lesznek, május végén pedig a hagyományos götzisi többpróba-viadalon indul. Tervei szerint az lesz az egyetlen hétpróbája az augusztusi, budapesti szabadtéri világbajnokság előtt. A hazai vb-n 24 fős lesz a szám mezőnye, s ő jelenleg a rangsor 20. helyén áll, ám reméli, ennél sikerül előrébb lépnie, s a nyári időszakban újra egyéni csúcsokra lesz lépes.

A szám országos csúcstartója (6651 pont) arról is beszélt, hogy nagyon várja már a vb-t, mely szerinte különleges élmény lesz, különösen úgy, hogy családtagjai, barátai is a helyszínen drukkolnak majd neki.

– Még senki sem tudja elképzelni, hogy milyen is lesz, de már nagyon várom a világbajnokságot – mondta Krizsán, aki már az első napon, augusztus 19-én pályára lép. – Ez mindenképpen előny a számomra, én kifejezetten szeretek a világversenyek első napjaiban versenyezni.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!