Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: Krizsán a jövő évi vb-n hazai pályán bizonyítana (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.11.02 Frissítve: 2022.11.02 Atlétika

Krizsán Xénia a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon hazai közönség előtt szeretné végre bizonyítani, hogy világversenyen is képes jól teljesíteni – számolt be az MTI.

A többpróbázó Krizsán Xénia a közmédiának kifejtette: a következő év nagyon fontos a magyar atléták számára, hiszen Budapesten rendezik meg a világbajnokságot, így Magyarország fővárosa látja vendégül a sportág legjobb versenyzőit.

– Vannak jó eredményeim, de ez világversenyen nem sokszor jött még ki. Ezért különösen szeretném magyar közönség előtt megmutatni, hogy az ilyen típusú megméretésen is képes vagyok jól teljesíteni – mondta.

Kiemelte: jelenleg zajlik az alapozás, rengeteg futással, erősítéssel, így nagyon fontos szerepet kap a pihenés, a regeneráció is, hiszen nagy a terhelés. Hozzátette: a gyorsaságra különösen odafigyelnek az edzésmunka során, ami majdnem minden versenyszámuknál az alapot jelenti.

A jövő évi terveit illetően kiemelte: nagyon szeretne rajthoz állni a fedettpályás Európa-bajnokságon, majd legnagyobb céljaként a budapesti világbajnokságon való részvételt jelölte meg. Hozzátette: a kvalifikációt viszont nehéz lesz megszerezni. Kiemelte: vb-szereplés esetén nem feltétlenül helyezésben gondolkodik, hanem elsősorban arra koncentrál, hogy a legjobbját nyújtsa.

– Ha jó formában vagyok és kijön az, ami bennem van, akkor biztosan a legjobb nyolc közé tudok majd kerülni – fogalmazott.

A tavalyi fedett Európa-bajnokságon bronzérmes Krizsán idén az egyesült államokbeli Eugene-ben rendezett világbajnokságon a sikertelen távolugrás után feladta a versenyt, majd a müncheni Európa-bajnokságon az ötödik helyen végzett.

Az augusztus 19-én kezdődő vb-re a szervezők 215 ország több mint 2000 versenyzőjét várják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!