Kézilabda
Fekete Bozsana

Atlétika: két arany- és egy ezüstérem az első nap termése a magyar bajnokságon (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.07.07 Frissítve: 2023.07.07 Atlétika

Moravcsik Angéla és Szabó Beatrix első, Jankovics Dániel pedig második lett.

A 128. atlétikai magyar bajnokság első napján több kék-fehér sportolónak is drukkolhattunk a Nemzeti Atlétikai Központban. Számunkra az első eredmény férfi magasugrásban született, ugyanis Jankovics Dániel 2.16 méteres ugrásával a dobogó második fokára állhatott fel. A számot Török Gergely (2.16) nyerte

Női és férfi 400 méteren egyaránt akadt versenyzőnk, Mátó Sára ötödik, Erdei Tamara pedig tizennegyedik lett, míg Csahóczi Csanád a hatodik helyen zárta a versenyt. Kováts Fanni Virág rúdugrásban 3.40 métert teljesített, ezzel tizedik helyen zárta a megméretést. A női hármasugrásban Szabó Beatrix 12.93 méteres teljesítményével nem talált legyőzőre.

A férfi és a női 100 méteren egy-egy versenyzőnk volt érdekelt, Gaál Botond 10.86 másodperccel hatodik, míg Szentgyörgyi Zita 11.84 másodperccel ötödikként zárt. Gerelyhajításban négy atlétánk is versenybe szállt, Moravcsik Angéla a legfényesebb medált szerezte meg, Sári Pálma ötödik, Horváth Zsófi hetedik és Nemes Rita nyolcadik lett.

A verseny szombaton folytatódik, aki pedig a helyszínen szeretne szurkolni, ne habozzon ellátogatni a Nemzeti Atlétikai Központba, hiszen a magyar bajnokságra ingyenes a belépés. 

Eredmények itt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!