Atlétika
Nemes Rita

Atlétika: így szerepeltek atlétáink a Magyar Nagydíjsorozaton (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.09.02 Frissítve: 2022.09.02 Atlétika

Tíz sportolónk részvételével zajlott a budapesti verseny.

A Lantos Mihály Sportközpont adott otthont a 2022-es év első, bronz fokozatú Continental Tour versenyének. A 2021-ben induló sorozat idei első állomása volt a budapesti, ezután ‒ szeptember 6-án ‒ már a Pápai Sportcentrumban mérethetik meg magukat atlétáink ilyen besorolású versenyen. Szeptember 2-án nyolc versenyszámban tíz sportolónk szállt harca a legjobb eredmény eléréséért.

Női rúdugróink nyitották meg sort, két sportolónknak, Petry Alexandrának és Kováts Fanninak is szurkolhattunk. A 2000-es születésű Alexandra 3.62 méterrel a hetedik lett, míg a nála is fiatalabb ‒ 2004-es ‒ Fanni 3.92 méteres legjobbja ‒ mely új egyéni rekordot is jelentett számára ‒ az ötödik helyre volt elég. A versenyszámot a honfitárs, Klekner Hanga nyerte, kizárólag neki sikerült teljesítenie a 4.32 métert.

A női rúdugrást követően férfi magasugrásban voltunk érdekeltek Jankovics Dániel révén. Dani 2.05 métert a második próbálkozásra teljesítette, ám sajnos a 2.10 méter már nem jött össze neki, így a hetedik helyen végzett.

Női gerelyhajításban Moravcsik Angéla mérette meg magát klubunkból, aki hat kísérletből négy érvényest teljesített, a legjobbja pedig 55.95 méter volt, mellyel a harmadik helyet szerezte meg.

Férfi 110 méter gáton egyetlen versenyzőnek drukkolhattunk volna, ám végül Almási Olivér nem indult el a futamban.

Női és férfi 800 méteren is érdekeltek voltunk, a nőknél Ferencz Anna, a férfiaknál pedig Együd Máté állt rajthoz. Anna 2:09.56 perces ideje és Máté 1:51.39 perces eredménye mindkettőjüknek a nyolcadik helyet jelentette.

Női távolugrásban Endrész Klaudia és dr. Nguyen Anasztázia szállt harcba. A hat kísérletből Klaudiának mindegyik érvényes eredménnyel zárult, míg Nasztinak csupán kettő sikerült. Klaudia legjobbja 6.07 méter volt, míg Nasztié 6.04, így előbbi harmadik, utóbbi pedig negyedik lett.

A nap utolsó versenyszáma, ahol kék-fehér sportoló is részt vett, a férfi gerelyhajítás volt. Járvás Máté négy érvényes kísérletet hajtott végre, a legjobb pedig az utolsó volt, a 64.57 méter az ötödik pozíciót hozta meg számára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!