Atlétika
Szabó Beatrix

Atlétika: a közönség is segített hétpróbázóinknak

Publikálva: 2023.08.21 Frissítve: 2023.08.21 Atlétika

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Krizsán Xénia a negyedik, Nemes Rita a tizedik helyen végzett hétpróbában a budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságon. Nagyszerűen szereplő atlétáink értékeltek a versenyt követően.

Rettentően boldog vagyok. Csak az érmesek szoktak tiszteletkört futni, de szerencsére itt most én is megtehettem. A közönség annyi erőt és önbizalmat adott, hogy el sem tudom mondani. Nem is gondoltam, hogy van ilyen. Így kellett volna kezdenem a pályafutásomat – mondta a magyar újságíróknak a vegyeszónában Krizsán Xénia. – Nagyon nehéz volt a 800 előtt, nagyon izgultam és nagyon vártam, hogy vége legyen. Hiába megy jól, rettentően nagy erő kell ehhez, mert ez a legfájdalmasabb szám. Le kell sprintelni a két kört, és az utolsó leheletig menni.

Szabó Dezső tanítványa a verseny második napjával maximálisan elégedett volt.

Álmoskás voltam reggel, de amikor a vastapsot megkaptam a közönségtől a távolugrás során, az óriási erőt adott. Ők segítettek hozzá a jó eredményhez. A gerelyhajításnak is nagyon örülök, bár a könyököm nagyon megfájdult, ez most a legkevésbé érdekel – foglalta össze a nap első két számát, majd büszkén emelte ki, hogy karrierje legjobb világbajnoki eredményét produkálta, mivel Dohában nem indult, tavaly Eugene-ban nem fejezte be a versenyt, korábban pedig kétszer volt kilencedik. – Ez a negyedik hely két kilencedik után, a magyar közönség, a családom és a barátaim előtt, most a mindent jelenti számomra.

Klubtársa, Nemes Rita karrierje első felnőtt-világbajnokságán szerepelt, és szinte minden számban jól versenyzett. Az első napot a 17. helyen zárta, majd vasárnap ő is felszabadultan és jól teljesített, távolban Krizsán mögött a negyedik lett (6,29 m), gerellyel 44,68 méterig jutott, 800 méteren pedig futama elején rögtön az élre állt, egészen 600 méterig diktálta a tempót, majd a célegyenesben visszavette a vezető helyet, és 2:10.65 perccel elsőként ért be a célba. Ezért 965 pontot kapott, így 6232 ponttal zárt, ami tíz ponttal jobb eddigi egyéni rekordjánál.

Nagyon jól éreztem magam, a nézők csodálatosak voltak. A versenyem is jó volt, bár azért maradt bennem némi hiányérzet – mondta többpróbázónk. – Ilyenkor mindig kicsit felemásan érzi magát az ember, de azért egyéni csúcsot javítottam, úgyhogy nem lehetek elégedetlen, és nem is vagyok az.

Forrás, fotó: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!